Softwarepakketten.nl

Onderzoek

Onderzoek: De strijd van de mobiele formulieren apps

Plaatsingsdatum 09-04-2015
Berichtdatum April 2015

Kristina Meelind, marketing stagiaire bij MoreApp

Tegenwoordig is iedereen vooral bezig met duurzaam wonen en afval recycling. Ik besloot om ook een aantal gewoonten op werk te doorbreken. Ik werk dagelijks met papieren werkbonnen, inspecties en enquêtes. Het is tijd om al deze papieren formulieren te digitaliseren! De belangrijkste vraag: met welke digitale formulieren app moet ik aan de slag?

Vandaag besloot ik vier verschillende mobiele applicaties te testen die zeggen dat ze geschikt zijn om papieren bedrijfsformulieren om te zetten in digitale formulieren. Ik koos ervoor MoreApp, iAuditor, GoCanvas en Device Magic Mobile Forms te vergelijken. Deze vier apps kwamen namelijk in de App Store naar voren als de meest populaire keuzes onder zakelijke gebruikers. Het doel van mijn onderzoek is om op ieder platform een formulier te maken en de toepassingen te vergelijken op basis van mogelijkheden en gebruiksvriendelijkheid. Ik maak met iedere app hetzelfde formulier om het vergelijken makkelijk te maken.

Ten eerste definieer ik welke functionaliteit en mogelijkheden ik beoordeel van de apps. De focus ligt op het prijsmodel, de gebruiksvriendelijkheid en de mogelijkheid om de app te gebruiken op verschillende apparaten. Na het lezen van de aanwezige informatie op het web zoals tutorials, begon ik met het testen van de applicaties.

Inspecteren met iAuditor
Ik begon de dag met het testen van een gratis app, iAuditor. De app werk op Android en iOS-apparaten. iAuditor beweert er meer dan 25.000 veiligheidsinspecties per dag worden uitgevoerd met de app. Dat klinkt veelbelovend! Het feit dat de app in meer dan 80 landen wordt gebruikt, maakt het een populaire inspectie app. Met iAuditor is het mogelijk je eigen formulier te bouwen of gebruik te maken van de vele duizenden inspectie formulieren die gebruikers hebben gemaakt en gedeeld.
Terwijl het aanbod zo groot is, is het moeilijk om een formulier te vinden dat perfect bij mijn test past. Ik kom al snel tot de conclusie dat de aanwezige templates mij niet gaan helpen. Ik wil mijn eigen formulier gaan bouwen zoals is beschreven op de website. iAuditor heeft radio buttons en dynamische velden, beide ben ik van plan te gebruiken. Helaas ondervind ik al snel problemen tijdens het maken van mijn eigen formulier. Namelijk dat ik in-app aankopen moet doen om de templates te bewerken. Plus lees ik nu pas voor het eerst dat ik een iPad nodig heb om gebruik te kunnen maken van alle functionaliteit. Hier stopt de eerste test, ik heb namelijk geen iPad.

MoreApp, less paper
MoreApp vraagt je formulieren te maken op je computer en het is mogelijk ze in te vullen op zowel je mobiele apparaat als op je computer. MoreApp ondersteunt iOS en Android besturingssystemen. Het bouwen van mijn eigen formulier was eenvoudig en nam niet veel tijd in beslag. Het invullen van het formulier op mijn mobiel verliep ook vlot. Ik vond de data van de eerste registratie zo en voor het exporteren van de gegevens hoefde ik maar een paar keer te klikken. De app ondersteunt GPS-locatie, het uploaden van foto's, handtekeningen, radio buttons en tijdregistratie. Het heeft alle functionaliteit die ik nodig heb. Ik vind het goed dat ik gratis credits krijg om te testen, maar dit zijn er slechts 10... Wat ik fijn vind is dat ik alleen moet  betalen op basis van het aantal formulieren dat ik gebruik. Een digitaal formulier van MoreApp kost gemiddeld €0,15. Geen abonnementen en geen beperking op het aantal gebruikers.

Het ingewikkelde GoCanvas
Voor het maken en bewerken van formulieren, werkt GoCanvas met een soortgelijke strategie als MoreApp. Ik zou in staat moeten zijn om mijn eigen mobiele formulier te maken op de computer en vervolgens te delen met mobiele apparaten. De uitleg die ik te zien krijg op mijn telefoon is niet heel duidelijk. Op de website heb ik moeite met het vinden van de drag & drop tool voor het maken van mijn eigen formulier. Na wat zoeken zie ik dat ik een papieren formulier kan inzenden. Het lijkt erop dat GoCanvas dit formulier voor mij gaat digitaliseren. Ik moet ze het recht geven om mijn formulier te gebruiken om van deze gratis dienst gebruik te maken. Vervolgens zie ik dat ik wat bestaande formulieren kan bewerken. Het lijkt erop dat ze denken dat het makkelijk is om een standaard formulier voor mijn specifieke wensen te vinden. Dat zou voor bepaalde doeleinden kunnen werken, maar niet voor die van mij. Wat later krijg ik een automatische e-mail waarin staat dat mijn aanvraag goed is aangekomen. Ik vraag me af wanneer ik aan de slag kan met het digitale formulier. GoCanvas heeft mij duidelijk niet kunnen overtuigen. Als een persoon die op zoek is naar een makkelijke en handige tool, gaat het veel te moeilijk. Het is ook frustrerend dat ik voor het maken van een eigen formulier moet betalen. Dit betekent dat ik niet in staat ben om alles goed te testen en ik mijn beslissing of ik met deze app verder wil nog niet kan maken.

Device Magic Mobile Forms
Na alle verwarring met GoCanvas, lijkt Device Magic Mobile Forms me een genot. De form builder werkt met slide & drop functionaliteit in mijn webbrowser en is gemakkelijk aan te passen. De app zelf lijkt me ook duidelijk. Ik krijg een proefperiode van 15 dagen. Een beetje verwarring vindt plaats wanneer ik begin met het maken van mijn eigen formulier, omdat er geen duidelijke 'publicatie' van het formulier is. Ik save het formulier meerdere malen en ik blijf maar steken in de form builder. Later zie ik dat het formulier wel al op mijn telefoon staat. Echter zie ik een probleem: het feit dat ik alleen volledige API-ondersteuning krijg als ik het Enterprise pakket aanschaf. Dit gaat me $20 per gebruiker, per maand kosten. MoreApp heeft een meer flexibele oplossing op dit gebied, bij hen betaal je alleen voor je verbruik, zonder het aangaan van een maandelijks of jaarlijks contract.

Download artikel, inclusief tabel met vergelijkende eigenschappen... (PDF) 

 

Categorie(n) Soort > Documentbeheer en dossierbeheer, Branche > Accountantskantoren, Mobile computing, Soort > Kantoorautomatisering
Bronvermelding MoreApp
Internet URL http://www.moreapp.com

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Kleisteen

Informer software


KING


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED