Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Ketentest aangifte loonheffing via Digipoort succesvol afgerond

Plaatsingsdatum 28-07-2015
Berichtdatum 25 juli 2015

In samenwerking met de Belastingdienst en Freepack Software heeft Accept deelgenomen aan een integrale ketentest. Binnen deze ketentest zijn er diverse loonheffingsaangiftes succesvol verstuurd via het nieuwe (SBR) aanvoerkanaal Digipoort.

De loonheffingsaangiftes werden uitgeleverd door Freepack Software, waarna deze middels de SBR Communicator en de SBR Webserver van Accept werden verzonden naar de Belastingdienst. De aangiftes werden na ontvangst gemonitord om eventuele gebreken in de keten op te sporen. De ketentest heeft aangetoond dat het aanleveren van loonheffingsaangiftes via Digipoort met de SBR Communicator en SBR Webserver van Accept succesvol verloopt.

Aangiftes van loonheffing worden tot nu toe aangeleverd via het BAPI kanaal. De aanlevering zal op termijn geheel via het nieuwe aanvoerkanaal Digipoort gaan lopen. Met de Accept SBR Communicator en Webserver kunnen loonheffingsaangiftes nu reeds via Digipoort worden verstuurd.

SBR Communicator en SBR Webserver
De SBR Communicator en SBR Webserver stellen externe partijen in staat om diverse aangiftes van hun klanten te verzenden via Digipoort. De genoemde SBR oplossingen kunnen relatief snel en eenvoudig worden gekoppeld met de software van derden. Hierdoor worden ontwikkelingskosten bespaard en de potentiële mogelijkheden van externe softwarepakketten vergroot.

Freepack Software is een voorbeeld van een externe software leverancier die de generieke SBR oplossingen van Accept reeds in gebruik heeft. Nadat gebruikers van Freepack een aangifte hebben gegenereerd wordt deze via de SBR Communicator en Webserver van Accept verzonden naar de Belastingdienst.

Tweede ketentest in aantocht: ziektemeldingen UWV
In navolging van de hierboven beschreven ketentest gaat Accept vanaf augustus deelnemen aan een nieuwe ketentest. Binnen deze test zal de aanlevering van ziektemeldingen aan het UWV centraal komen te staan. Net zoals de loonheffingsaangiftes zullen ook de ziektemeldingen op termijn verzonden gaan worden via Digipoort. Op dit moment vindt deze aanlevering nog plaats via het Bapi-kanaal. In samenwerking met Freepack Software en het UWV zal worden onderzocht of de aanlevering van ziektemeldingen met de Accept SBR Webserver en Communicator succesvol via Digipoort kan worden gedaan.

Categorie(n) Soort > Loon-, salaris- en HRM software, Branche > Accountantskantoren, XML en EDI, Branche > Financials, SBR / XBRL
Bronvermelding Accept Development
Internet URL http://www.acc.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED