Softwarepakketten.nl

Onderzoek

SAP voorop in markt voor CRM- en ERP-oplossingen

Plaatsingsdatum 01-10-2015
Berichtdatum 29 september 2015

SAP is nog steeds de grootste partij in CRM-oplossingen bij bedrijfsvestigingen met 50 of meer medewerkers. Ongeveer een kwart van de CRM-installaties is van SAP. Op de tweede plaats staat Microsoft, goed voor ruim 16 procent van de CRM-oplossingen. Salesforce sluit de top 3, maar wordt op de voet gevolgd door Oracle. Een opmerkelijk groot aandeel van de CRM-oplossingen wordt gevormd door maatwerk, hoewel dit wel een procent is gedaald ten opzichte van vorig jaar. Eveneens opvallend is de grote diversiteit aan oplossingen die op het gebied van CRM in gebruik zijn. In totaal worden ruim 200 verschillende toepassingen genoemd. Dit blijkt uit analyse van circa 7.500 interviews die Computer Profile voerde met Nederlandse commerciële en publieke bedrijfsvestigingen (met ten minste 50 medewerkers) over het gebruik van CRM-software.

ERP-oplossingen
SAP is ook met zijn ERP-oplossingen de grootste partij bij bedrijfsvestigingen met 50 of meer medewerkers. Bijna 40 procent van de ERP-installaties is van SAP. Op de tweede plaats staat Microsoft, goed voor ruim 12 procent van de ERP-oplossingen. Exact staat op de derde plaats.

Opvragen comlete artikel
Download complete artikel "SAP voorop in markt voor CRM- en ERP-oplossingen" in PDF formaat.

Categorie(n) Soort > CRM (relatiebeheer) en Marketing , Branche > Dienstverlening, Soort > ERP, Branche > Automotive, Branche > Groothandel, Industrie en Logistiek, Branche > Bouw en installatie, Branche > Financials
Bronvermelding Computer Profile
Internet URL http://www.computerprofile.com

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Twee ERP onderzoeken: van zelf doen naar uitbesteden en Vlaanderen voorop in ERP gebruik [26-04-2017]

Onderzoek naar DBMS: lokale databasemanagementsystemen (DBMS) neemt af [28-07-2015]

Cloudapplicaties ingezet bij 35 procent bedrijven [08-05-2014]

Open source blijft populair bij ICT-dienstverleners en overheid [24-08-2011]

Marktanalyse: Databasemanagementsystemen in Nederland [22-11-2010]


Woensdag 12 december 2018
Seminar: elektronisch factureren in de praktijk

Deze dag is volledig gericht op oplossingen voor e-factureren, elektronische factuurverwerking, - mede - op basis van de opvolger van PDF: de ISO-standaard UBL en PEPPOL. Ook komt de FraudeInfodesk aan de orde, controle van inkomende facturen en robotic accounting. En er worden meerdere LIVE demonstraties verzorgd.
Meer informatie en aanmelden...


CreAim

Informer software


KING


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED