Softwarepakketten.nl

Onderzoek

Boekhoudsoftware is nooit compleet!

Plaatsingsdatum 29-09-2015
Berichtdatum 29 september 2015

Functionaliteit van boekhoudsoftware verschuift van registrerend naar analyserend en rapporterend. Zo is het handmatig vastleggen van inkoopfacturen en bankafschriften steeds meer achterhaald, mede omdat cloud-functionaliteit zorgt voor onbeperkte mogelijkheden aan gegevensuitwisseling. Analysefuncties breiden verder uit.
 
Vorige eeuw was de boekhouding voornamelijk het sluitstuk voor het vastleggen, bewaken en verantwoorden van financiële cijfers. Onderscheidend vermogen tussen het talrijke aanbod van on-premise boekhoudsoftware was louter gelegen in het aanbod van sub-administraties zoals: vaste activa, btw-administratie, verplichtingen, kostenplaatsen, automatische overschrijvingen en incasso’s, meerdere boekingsdimensies, budgettering en in enkele gevallen een liquiditeitsplanning. Begin van deze eeuw was het aanbieden van online boekhouden verreweg het belangrijkste onderscheidend vermogen. Op dit moment overtreft online boekhouden het aanbod van “on-premise” software. Inmiddels is elektronische factuurverwerking op basis van UBL gemeengoed en wordt dit ondersteund door belangrijke boekhoudpakketten. Data-analyse is voorzichtig bezig aan een opmars en nieuwe ontwikkelingen als RGS (ReferentieGrootboekSchema) in combinatie met de Auditfile 3.2 dienen zich al weer aan.

Innovatievermogen van leveranciers van boekhoudsoftware is, naast geboden functionaliteit, het belangrijkste criterium bij de keuze van het juiste boekhoudpakket. Vraag daarom altijd naar toekomstige ontwikkelingen aan betreffende leveranciers en op welke wijze daarmee rekening is gehouden in de ontwikkelagenda? Misschien liep uw leverancier een paar jaar geleden nog voorop maar wordt vandaag de dag elektronische factuurverwerking op basis van UBL niet ondersteund of ontbreekt de laatste versie van de Auditfilefile Financieel (3.2). Het innovatievermogen van de softwareleveranciers speelt dus een belangrijke rol. Want besef goed “boekhoudsoftware is nooit compleet”.

Complete artikel
Download complete artikel "Boekhoudsoftware is nooit compleet!".

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, XML Auditfiles, Audit, dossierbeheer en data analyse, UBL en Peppol, Branche > Financials, Soort > Boekhoudsoftware, Soort > (Elektronisch) factureren
Bronvermelding Onderzoeksbureau GBNED
Internet URL Onderzoeksbureau GBNED

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED