Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Aanbod standaard salarissoftware in beeld gebracht: aandachtspunt is ondersteuning gewenste cao

Plaatsingsdatum 02-11-2015
Berichtdatum 2 november 2015

Onderzoeksbureau GBNED heeft ook dit jaar het complete aanbod van standaard salarissoftware voor de Nederlandse markt in beeld gebracht.
Na aanvankelijk een daling is het aanbod met zo’n 40 leveranciers de laatste jaren constant te noemen. Bij het aanbod van salarissoftware is steeds meer sprake van aanvullende functies, zoals: ziekteverzuim, verlofregistratie, urenregistratie, personeelsplanning en niet te vergeten apps om op een  smartphone salarisgegevens op te vragen. Ditmaal wordt echter de nadruk gelegd met de loonberekening volgens de gewenste cao’s en ook met bijzondere arbeidsrelaties.

De rekenregels die de Belastingdienst beschikbaar stelt maakt dat salarissoftware berekeningen (bruto-netto / netto-bruto) op een zelfde wijze (en dus een juiste manier) uitvoert. Hierbij is geen rekening gehouden met het ondersteunen van alle verschillende cao-afspraken en die laatste zijn, met totaal zo’n 1.000 cao’s, erg omvangrijk te noemen. Een aandachtspunt is dan ook of salarissoftware de vereiste cao’s ondersteunt. Niet alle cao-afspraken hebben invloed op salarissoftware, zoals bijvoorbeeld afspraken over proeftijd en opzegtermijn. Maar de wijze waarop eventuele toeslagen en overwerk berekend wordt kan wel van invloed zijn op salarissoftware. Ook bijzondere arbeidsrelaties, zoals voor artiesten, topsporters, huispersoneel, thuiswerk en aannemen van werk worden niet altijd standaard ondersteund binnen salarissoftware.

Ook krijgen bedrijven steeds meer te maken met flexibele werknemers. Hier kan ook ketenaansprakelijk een rol spelen en het bijhouden van een goede urenregistratie. En dan zijn er bedrijven die een internationale oplossing zoeken voor hun salarisadministratie. Het gaat hierbij om werknemers die bij verschillende (dochter)ondernemingen in verschillende landen actief zijn. Denk bijvoorbeeld aan internationale investeerders met bedrijven in meerdere landen. Zaken als meertaligheid, regelgeving van meerdere landen en rapportage over landen heen spelen dan een belangrijke rol. En denk ook aan fiscale faciliteiten voor expats die ook geschaard kunnen worden onder de categorie bijzondere arbeidsrelaties.

Een overzicht van alle standaard salarissoftware met de belangrijkste eigenschappen is gratis op te vragen...

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Soort > Loon-, salaris- en HRM software, Branche > Financials
Bronvermelding Onderzoeksbureau GBNED
Internet URL http://www.gbned.nl

Terug

Gerelateerde berichten

Nieuw rapport RGS 3.0 (Referentie grootboekschema): van RGS-prater naar RGS-doener of RGS-achterblijver [06-02-2018]

UBL Readiness Monitor: Nederland moet aan de bak om in de EU in de pas te lopen op het gebied van UBL e-factureren [13-11-2017]

Machine learning staat nog in de kinderschoenen als het gaat om elektronische factuurverwerking [23-10-2017]

Steeds meer aandacht voor machine learning, zowel in combinatie met traditionele manier van scannen en herkennen als met elektronische factuurverwerking op basis van UBL [24-09-2017]

Nieuw rapport RGS (Referentie grootboekschema): kritische geluiden, maar met steeds meer aanhang lijkt RGS een blijvertje [09-09-2017]


Woensdag 18 april 2018
SEMINAR ROBOTIC ACCOUNTING
Op 18 april a.s.wordt voor de tweede maal het "Seminar Robotic accounting" georganiseerd. Het doel van dit seminar is geïnteresseerden inzicht bieden in innovaties op het gebied van robotic accounting en gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Robotic proces automation (RPA), PSD2 (met Access to the Account - XS2A), Blockchain, Artificial Intelligence (AI) met machine learning en E-factureren o.b.v. UBL.
Meer informatie en aanmelden...


CreAim

Informer software


KING


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED