Softwarepakketten.nl
BCS HR Software
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Onderzoek

Presentaties ICT Accountancy Jaarcongres 11-11-2015 beschikbaar: data-analyse, eFactureren, aangifte IB en VpB, RGS en UBL

Plaatsingsdatum 13-11-2015
Berichtdatum 12 november 2015

Op woensdag 11 november 2015 vond in EXPO Hoevelaken voor de 14e maal het ICT Accountancy Jaarcongres plaats met ruim 260 deelnemers en 35 exposanten op de informatiemarkt. Een initiatief van Onderzoeksbureau GBNED in samenwerking met NOVAK. Actuele onderwerpen als Data-analyse, RGS,  Elektronisch factureren met UBL, UBL-RGS pilot automatisch boeken en fiscale aangiftesoftware voor de IB en VpB passeerden de revue.

Van de volgende onderwerpen en sprekers zijn presentaties beschikbaar:

Data-analyse en boekhoudsoftware voor de MKB-accountant in een breder perspectief
Zowel het MKB als het grootbedrijf maken gebruik van een of meer applicaties voor de 'boekhouding' waarin een abstractie van de werkelijkheid wordt opgeslagen. Idealiter kan men die gegevens gebruiken voor (onder meer): voorspellingen, bijsturen en controle. Bijsturen (onderdeel interne beheersing) en controle (financial audit) zijn activiteiten waarbij data-analyse is te gebruiken. Hierbij moet wel rekening gehouden worden met de scope van data-analyses, te weten: onderzoek consistentie van de vastgelegde gegevens, genereren norm uit gecontroleerde gegevens d.m.v. regressie-analyse en onderzoek potentiële fouten. En tot slot: welk 'bewijs' levert data-analyse.
Bovenstaande is toegelicht door Hein (H.H.W.) Kloosterman RE RA., expert en adviseur op het gebied van IT-audit en Statistical Audit .
Opvragen presentatie Hein Kloosterman...

Data-analyse in de accountancypraktijk en de WKR
DRV Accountants & Adviseurs zet in de praktijk data-analyse in ten behoeve van klantmonitoring en dan in dit geval specifiek gericht op de werkkostenregeling (WKR). Dit gebeurt door zowel data uit de financiële als de salarisadministratie op te vragen. Met behulp van maandelijkse geautomatiseerde analyses wordt bepaald of sprake is van een fiscaal risico waarna gebruikers hierover worden geïnformeerd. Dezelfde data wordt tevens gebruikt voor monitoring op een aantal andere aspecten zoals aansluiting tussen loon- en financiële administratie en interessante personeelsmutaties.
Door Martin de Bie, DRV Accountants & Adviseurs.
Opvragen presentatie Martin de Bie...

RGS als uniform rekeningschema
Het Referentie grootboekschema (RGS) is een omvangrijk uniform (grootboek)rekeningschema dat als belangrijkste functie heeft rapportages vanuit de boekhouding te vereenvoudigen.

Wat is de status van RGS en wat zijn de verwachtingen voor de toekomst?

UBL in de accountantspraktijk
Wat is de praktijkervaring van een accountantskantoor met elektronische factuurverwerking op basis van UBL?
Door Fou-Khan Tsang, Alfa Accountants en Adviseurs. 
Opvragen presentatie Fou-Khan Tsang...

Fiscale aangiftesoftware IB en VpB;
Het aanbod van fiscale aangiftesoftware is in beweging, met onder andere een verschuiving van 'on premise' naar 'de cloud'. Ook is het belangrijk fiscale aangiftesoftware te plaatsen in de context van het complete applicatielandschap bij kantoren. Arjan Gelderblom van Full Finance is adviseur/expert op het gebied van ICT ontwikkeling voor accountantskantoren en deelt zijn, mede vanuit zijn relatie met de praktijk, opgedane ervaring op het gebied van fiscale aangiftesoftware en plaatst dit laatste ook in een breder perspectief als het gaat om ICT ontwikkelingen voor accountantskantoren.
Door: Arjan Gelderblom, Full Finance.
Opvragen presentatie Arjan Gelderblom...

Categorie(n) Soort > Practice management software (en uren), GRC en Assuring, Soort > Documentbeheer en dossierbeheer, Soort > Externe verslaggeving, Branche > Accountantskantoren, Soort > Kwaliteitszorg (incl. BPM en WFM), RGS (ReferentieGrootboekSchema), UBL en Peppol, Soort > (Elektronisch) factureren
Bronvermelding Onderzoeksbureau GBNED & Novak
Internet URL Onderzoeksbureau GBNED & Novak

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

9 oktober 2024

Seminar Robotic accounting
Actuele ontwikkelingen op het gebied van Robotic accounting. Met dit jaar Open banking als centraal thema.
Meer info en aanmelden.


Kleisteen

Informer Software


Bjorn LundenTimewriter

AFAS Software


Gerelateerde berichten

Gids Elektronisch factureren en scan herken van boekingsdocumenten [26-03-2024]

ICT Accountancy softwaregids: productontwikkeling en innovatie 2024 [10-02-2024]

Software voor externe verslaggeving, audit en interne rapportage [01-02-2024]

Rapport: Practice management software voor de accountancy [26-01-2024]

Afnemer online boekhouden in gebreke: van wanbetaler tot aan faillissement met een curator [15-01-2024]


Onerzoeksbureau GBNED