Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Naadloze integratie kassatransacties en boekhouden met behulp van RGS

Plaatsingsdatum 24-11-2015
Berichtdatum 24 november 2015

Medio 2007 is Newway gestart – samen met haar relatie en businesspartner ICT-Coach - met het ontwikkelen van een journaalpostenlandschap. Dit om de transacties vanuit een kassasysteem naar een boekhoudpakket goed te kunnen inrichten en volgen. Inmiddels is aansluiting gevonden op basis van RGS.

De landelijke acceptatie
Inmiddels enkele jaren verder is Newway er trots op deze bijdrage aan de Nederlandse Retail Community te hebben kunnen leveren. In het XML-platform, een landelijk samenwerkingsverband van softwareleveranciers, accountants en belastingdienst, is dit landschap als basis genomen voor het realiseren van een nieuwe versie van het auditfile afrekensystemen. Daarin is ook het RGS (referentiegrootboekschema) meegenomen.

Info en Download
De consultatieversie is gepubliceerd op www.auditfiles.nl.  
Op onze digitale productenpagina BlueRetail staat deze informatie beschreven en is deze ook te downloaden.

Journaalpostenlandschap
Wat wij in beginsel gedaan hebben is het definiëren van de uitgangspunten om de boekingen zo zichtbaar en transparant mogelijk te maken. Het grootboekschema volgens het stelsel “Bakker” is de basis geweest. Daarna hebben wij per proces in een organisatie (zelfs Retail overstijgend) alle denkbare transactiemogelijkheden benoemd in boekingsvorm. Bovendien is beschreven welke handelingen er in het financiële pakket moeten worden gedaan.

De XAA (XML Auditfile Afrekensystemen) omvat daarmee het afrekengebied, de kassa. Maar het journaalpostenlandschap is veel breder en bevat alle denkbare proces- en transactiegebieden binnen een organisatie: verkoop, inkoop, logistiek, relatiebeheer en financieel management met daarbinnen alle denkbare handelingen, promoties en bijbehorende boekingen (met/zonder voorraad, met/zonder marge etc.).

Wij hebben de Exact omgeving (Fmuta – Exact Online) als exportbasis gehanteerd.
In 2014-2015. Toen het referentiegrootboekschema (RGS) is ontstaan, is dat toegevoegd in dit journaalpostenlandschap. Het referentiegrootboekschema zorgt voor een uniforme manier van boeken en rapporteren. Iets wat in de ons omringende landen al heel gewoon is.

Zijn we volledig? Vergevorderd in elk geval, want de afgelopen jaren zijn alle boekingsgangen regelmatig belicht door vele financiële experts die ons geholpen hebben.

Kijk voor actuele ontwikkelingen over bijvoorbeeld, Newway en/of Referentiegrootboekschema en/of de ICT-coach en/of OSWO.

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, RGS (ReferentieGrootboekSchema), Branche > Financials, Branche > Detailhandel & Horeca, XML Auditfiles
Bronvermelding Newway
Internet URL http://www.newway.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED