Softwarepakketten.nl
erp software prodin
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

White papers

Excel invoegtoepassing voor het inlezen, bewerken, vervaardigen en verzenden van SBR/XBRL documenten vanuit Excel

Plaatsingsdatum 21-01-2016
Berichtdatum januari 2016

XBRLreports is een baanbrekende Excel invoegtoepassing voor het inlezen, bewerken, vervaardigen en verzenden van XBRL documenten vanuit Excel. Door de naadloze integratie met bestaande Excel toepassingen is XBRLreports het middel en zelfs ook de reden om Excel centraal te stellen als SBR-rapportage tool.

De invoegtoepassing integreert naadloos in uw huidige Excel toepassingen! 
Met XBRLreports vervaardigt u binnen Excel rapportages als:

 • De jaarrekening aan de KvK;
  Vanaf het boekjaar 2016 moet de jaarrekening (micro en klein) verplicht elektronisch gedeponeerd worden bij de KvK in SBR (Standard Business Reporting). Het opsturen van de stukken van een kleine onderneming op papier naar de kamer van koophandel is daarmee verleden tijd.

  XBRL Reports biedt u de gelegenheid om de jaarrekening SBR vanuit Excel op te stellen, zonder aparte externe rapportagesoftware te hoeven aanschaffen.
   
 • Kredietrapportage;
  XBRLreports heeft samen met de Rabobank en Administratie en Belastingadvieskantoor Hein Koning een test gedaan voor een kredietaanvraag. Durk Tuinier van XBRLreports en Tom Koning hadden vijf medewerkers van Rabobank Waterland uitgenodigd om live, op een Rabobank-laptop, te zien hoe een kredietrapportage met prognose binnen 1 minuut vanuit de online administratie bij Hein Koning via XBRLreports in het Rabobank-systeem werd verwerkt. Een unicum.

  XBRLreports heeft als eerste softwareleverancier een system-to-system koppeling tot stand gebracht met F!NK (www.financieringslink.nl). Die maakt het voor ondernemers eenvoudiger een financiering aan te vragen. Financiers (crowd funding platforms, participatiemaatschappijen en kredietunies) kunnen verschillende aanvragen beter vergelijken door uniforme data.

  F!nk is een online portaal met als doel MKB-bedrijven snel en makkelijk inzicht te geven in hun financieringskansen bij diverse financiers. F!nk standaardiseert het proces van financiering aanvragen en verlenen. Met F!nk wil het ministerie van EZ de dynamiek in de financieringsmarkt verbeteren.

  Intermediairs (vaak accountantskantoren) kunnen de gevraagde data uit hun administratie via XBRLreports aanleveren. XBRLreports zorgt dat de gevraagde cijfers uniform (gestandaardiseerd formaat) bij de aangesloten financiers van F!nk terecht komen.
      
 • CBS statistieken;
  XBRLreports heeft ook een samenwerking met het CBS om het nieuwe SBR-project van het CBS in de markt te brengen, het CBS wil heel veel meer data verzamelen met SBR en daarvoor direct en altijd ook data teruggeven in de vorm van benchmark-gegevens.

Demo ICT Accountancy YouTube-kanaal


Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Durk Tunier, 06 51337310 of zie www.xbrlreports.nl.

 

 

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, SBR / XBRL, Soort > Financial Planning and Analysis (FP&A), Soort > Externe verslaggeving
Bronvermelding XBRLreports
Internet URL XBRLreports

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Kleisteen

Informer Software


KING Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED