Softwarepakketten.nl

Software nieuws

eVerbinding helpt netbeheerder Stedin bij elektronische facturen

Plaatsingsdatum 13-04-2016
Berichtdatum 13 april 2016

Stedin en eVerbinding werken samen om antwoord te geven op de vraag vanuit de markt om efacturen te versturen en te ontvangen.

Tot op heden verstuurt netbeheerder Stedin een groot deel van haar facturen op papier, maar merkt een veranderende klantvraag. Uit onderzoek blijkt dat de klanten van Stedin steeds meer en nadrukkelijker vragen om e-facturen in xml of ubl-vorm. Door de samenwerking aan te gaan met eVerbinding wordt hier gehoor aan gegeven. In eerste instantie gaat het om een pilot van drie maanden.

Voordelen van e-facturatie
E-facturatie biedt enorme voordelen voor zowel de verzender als de ontvanger. Het grootste voordeel is te behalen als ook de ontvanger de factuur rechtstreeks in de financiële software ontvangt en verwerkt. Dit is niet moeilijk of kostbaar want eVerbinding wordt standaard aangeboden in bijna alle softwarepakketten voor het MKB. De administratieve verwerking van facturen wordt efficiënter, waardoor het voor klanten gemakkelijker wordt om tijdig en correct de facturen te betalen.

eVerbinding biedt deze oplossing niet alleen voor het MKB maar ook voor grote organisaties. Netbeheerder Stedin levert energie aan ruim 2 miljoen klanten in Utrecht en een groot deel van Zuid-Holland. Daarmee is Stedin een van drie grote netbeheerders van Nederland. eVerbinding is zeer verheugd om de samenwerking met Stedin aan te kondigen.

Energie eFactuur
Alle facturen die Stedin via eVerbinding verstuurt zijn gebaseerd op de Energie eFactuur standaard, die recentelijk is gedefinieerd door samenwerkende partijen uit de Nederlandse energiesector. Dit is niet weer een nieuwe standaard die alleen binnen de sector werkt, maar is opgezet als een extensie op de Simplerinvoicing-UBL. Hiermee is het mogelijk sectorspecifieke zaken (zoals specificatie van verbruik) in het factuurbericht mee te nemen. Tegelijk is deze e-factuur de basis voor automatische administratieve verwerking voor iedere branche en bedrijfsgrootte.

Categorie(n) Branche > Financials, Branche > Dienstverlening, Soort > (Elektronisch) factureren, UBL en Peppol
Bronvermelding eVerbinding
Internet URL eVerbinding

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED