Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Nooit meer spookfacturen betalen dankzij de Fraudehelpdesk en go2UBL

Plaatsingsdatum 27-05-2016
Berichtdatum 27 mei 2016

De Fraudehelpdesk is de nationale helpdesk, waar burgers en bedrijven een melding kunnen maken van fraude of vermoedelijke oplichting. Gedupeerden van fraude kunnen bij de Fraudehelpdesk terecht voor advies. Fraudeslachtoffers krijgen een helpende hand door hen naar de juiste instantie te verwijzen. Zo hoeft de gedupeerde niet zelf op zoek naar het goede adres voor hulp.

De Fraudehelpdesk is er niet alleen voor particulieren, maar ook voor ondernemers. Eerder konden zij terecht bij Steunpunt Acquisitiefraude (SAF), dat is opgegaan in de Fraudehelpdesk. De Fraudehelpdesk heeft juristen in huis die zijn gespecialiseerd in fraude met bijvoorbeeld nota’s en advertenties, de zogenoemde acquisitiefraude. Een voorbeeld hiervan zijn spooknota’s.

Spooknota´s bevatten naast bijvoorbeeld een klantnummer ook kleine lettertjes waaruit blijkt dat slechts sprake is van een offerte, voorstel of aanbieding. Indien het een offerte betreft is van een betalingsverplichting geen sprake. Een spooknota kan dus worden omschreven als een zeer op facturen lijkende aanbieding, waarbij dus goed op de kleine lettertjes moet worden gelet zoals bijvoorbeeld: “dit is geen factuur maar een aanbieding/offerte”.

De fraudehelpdesk houdt een lijst bij met spooknota’s welke in omloop zijn. Indien dit een Nederlandse organisatie betreft, is het Kamer van Koophandel nummer opgenomen in de database van go2UBL, waardoor een factuur van de betreffende afzender door het systeem van go2UBL zal worden geweigerd. Op deze manier kan worden gegarandeerd dat geen enkele spookfactuur te verwerking wordt aangeboden en wordt voorkomen dat spookfacturen worden betaald.

Categorie(n) Branche > Financials, Soort > (Elektronisch) factureren, Cybersecurity, UBL, Branche > Accountantskantoren
Bronvermelding Go2UBL / Nieuwsbrief Platform E-factureren
Internet URL http://www.go2ubl.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Factuurherkenning op regelniveau biedt uitkomst logistieke sector [24-09-2018]

Go2UBL komt met regelherkenning [28-07-2018]

Kiezen accountants altijd factuurverwerkingspartners met een veilige internetverbinding? [11-06-2018]

Conversie van facturen naar UBL neemt vlucht [16-05-2018]

Grote controledrang en angst voor verandering staan automatisering boekhouding in de weg [04-05-2018]


Woensdag 12 december 2018
Seminar: elektronisch factureren in de praktijk

Deze dag is volledig gericht op oplossingen voor e-factureren, elektronische factuurverwerking, - mede - op basis van de opvolger van PDF: de ISO-standaard UBL en PEPPOL. Ook komt de FraudeInfodesk aan de orde, controle van inkomende facturen en robotic accounting. En er worden meerdere LIVE demonstraties verzorgd.
Meer informatie en aanmelden...


Onerzoeksbureau GBNED