UBL Ketentest

Onderzoek

Terugblik Kennisplatform administratieve software 16-6-2016: meldplicht datalekken, keurmerk software, Fraudehelpdesk en UBL

Plaatsingsdatum 15-06-2016
Berichtdatum 17 juni 2016

Kennisplatform administratieve software
De belangrijkste doelstelling van dit kennisplatform is het bij elkaar brengen van kennis op het gebied van (innovatieve) ontwikkelingen en softwareleveranciers. Ditmaal ook gericht op medewerkers in de accountancy en auditsector die goed geïnformeerd willen zijn.

Op het programma van het Kennisplatform op donderdagmorgen 16 juni 2016 stonden dan ook de volgende onderwerpen na een korte inleiding vanuit het Kennisplatform administratieve software, waarbij enkele presentatie beschikbaar zijn als download:

  1. Meldplicht datalekken en Safe Harbor / Privacy Shield actualiteiten
    Deze sessie is ingevuld door De IT-Jurist, bekend van ondermeer het rapport "Meldplicht datalekken: inleiding met een juridisch kader" dat gratis beschikbaar is. 
    Opvragen presentatie van De IT-Jurist (PDF)...
        
  2. Een keurmerk voor software en clouddiensten
    Deze sessie is ingevuld door Zeker Online, opgericht door softwareleveranciers van online boekhouden in samenwerking met de Belastingdienst. En de recente samenwerking met het CIP (Centrum voor Informatiebeveiliging en Privacybescherming).
    Opvragen presentatie Zeker Online (PDF)...
        
  3. De Fraudehelpdesk;
    Deze sessie is ingevuld door de Fraudeheldesk. De Fraudehelpdesk wil zoveel mogelijk voorkomen dat de Nederlandse bevolking slachtoffer wordt van fraude. Burgers en bedrijven behoeden voor oplichtingspraktijken en weerbaarder maken tegen fraude. Tijdens deze sessie  is met name ingegaan op de introductie van B2B (business to business) activiteiten door de Fraudehelpdesk en de relatie met standaard software. Zie ook het bericht over elektronisch factureren en spooknota's.
    Opvragen presentatie Fraudehelpdesk (PDF)... 
         
  4. Elektronisch factureren met UBL in een Europees kader; Elektronisch factureren op basis van UBL is ook in Nederland inmiddels een feit en wordt steeds meer ingezet door het bedrijfsleven en de accountancy. 
      
    CEN TC434 geeft invulling aan de opdracht vanuit de Europese Commissie (EC) om te komen tot ‘de ontwikkeling van één EU norm wat betreft een Europese factuur. Er vindt een syntax mapping plaats met een beperkt aantal syntaxen, waaronder UBL. Deze sessie is ingevuld door Dennis Krukkert van TNO. Dennis is al ruimte tijd betrokken bij UBL in relatie tot elektronisch factureren.
    Opvragen presentatie TNO (PDF)...

Deze bijeenkomst van het Kennisplatform administratieve software is, net als vorig jaar, gefaciliteerd door het congres "Digitaal Zakendoen en eID", een initiatief van Platform Identity Management Nederland en ECP.

Categorie(n) Soort > (Elektronisch) factureren, GRC en Assuring, XML en JSON, Horizontaal toezicht, Soort > Boekhoudsoftware, Branche > Accountantskantoren, Kennisplatform Administratieve software, UBL en Peppol, Cybersecurity, SAAS, Cloud Computing, Standaardisatie, (open)standaarden, ICT & Recht
Bronvermelding Kennisplatform administratieve software
Internet URL Kennisplatform administratieve software

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED