Softwarepakketten.nl

Bijdrage van Bloggers (blogs)

Wat is SaaS?

Plaatsingsdatum 21-06-2016
Berichtdatum Juni 2016

‘Software as a Service’ of ‘SaaS’ is een manier om toegang te verkrijgen tot software via internet, in plaats van de software aanschaffen en installeren op computers op uw bedrijfslocatie.

Is SaaS hetzelfde als Cloud Computing?
Hoewel ze soms door elkaar gebruikt worden, is cloud computing een meer uitgebreide term voor het opslaan en toegang hebben tot data en software via het internet, in plaats van via de hard drive, de computer die u gebruikt of via de servers van uw bedrijf. SaaS is een onderdeel van cloud computing.

 Voordelen van SaaS

1. Kosten en investering: 
Er is geen initiële kapitaal investering nodig voor de software, noch kosten voor de infrastructuur om te applicaties te laten draaien, onderhoud en installatie. SaaS wordt vaak geprijsd door middel van een vast bedrag per maand, hierdoor worden verwachte kosten voorspelbaar. 

2. Snelheid: 
SaaS is veel sneller uit te rollen dan software op locatie, om deze reden kunnen gebruikers sneller de voordelen ervaren.

3. Automatische upgrades: 
Omdat upgrades altijd automatisch worden uitgerold, hebben gebruikers altijd de meest recente versie, zonder extra werk voor de IT-afdeling. De kosten van upgrades zijn meestal ingebouwd in de tariefstructuur – met inbegrip van security upgrades. 

4. Consistentie en schaalbaarheid:
Omdat de applicatie centraal wordt beheerd door de leveranciers, zitten alle gebruikers op dezelfde versie, ongeacht op welke afdeling binnen de organisatie zij zich bevinden. Het is eenvoudig om op te schalen door nieuwe/meerdere gebruikers toe te voegen. 

5. Gegarandeerde uptime en beveiliging: 
SaaS leveranciers specificeren vaak een service niveau en nemen de verantwoordelijkheid voor de software, het onderhoud en de beveiliging. 

De impact van SaaS op de handelssector
Aberdeen Research is van mening dat SaaS een bijzonder voordeel geeft voor bedrijven in de handelssector. Uit gegevens over SaaS ERP installaties onder groothandelaars en distributeurs blijkt dat mensen met SaaS ERP een verbetering zagen van 21% in de winstmarges in de twee jaar tot 2014, in vergelijking met een 8% verbetering voor mensen met on-premise oplossingen.

Waarom is SaaS vooral relevant voor de handelssector?
Groothandelaren, distributeurs, tussenhandelaren en detailhandelaren werken vaak met krappe marges, wat kan betekenen dat ze de nieuwste technologie laat toepassen, aangezien zee en snelle ROI nodig hebben. Dit is meestal pas aantoonbaar zodra nieuwe technologieën goed ingeburgerd zijn. SaaS kan bedrijven in de handelssector toegang geven tot nieuwe technologie met een laag risico en zonder kapitaalinvesteringen.

De kosten van traditionele software kunnen onbetaalbaar zijn voor kleinere organisaties binnen de sector. Omdat Saas kosten effectiever is stelt het bedrijven in staat om applicaties te gebruiken die ze zich anders niet zouden kunnen veroorloven.

SaaS biedt bedrijfscontinuïteit voor kritische handelssystemen. Als de belangrijkste systemen zoals verkoop en orderverwerking plat liggen, gaan er klanten verloren – wanneer het om e-commerce systemen gaat gaat dit potentieel 24 per dag door.

Groothandels, distributeurs en retailers hebben vaak meerdere filialen. Met SaaS hebben de individuele filialen geen IT experts nodig om zorg te dragen voor installaties, onderhoud, upgrades en probleem oplossingen. 

Zoals eerder genoemd hebben bedrijven binnen de handelssector vaak meerdere filialen: SaaS oplossingen geven managers toegang tot data verspreid over meerdere locaties. 

SaaS maakt het gemakkelijk om data te delen met de gehele supply chain of andere providers.

Nu weet u wat SaaS is en hoe uw bedrijf ervan kan profiteren. 

Bron blog: http://info.kerridgecs.nl/wat-is-saas 

Categorie(n) Branche > Groothandel, Industrie en Logistiek, Soort > ERP, Soort > Logistiek
Bronvermelding Kerridge Commercial Systems
Internet URL http://www.kerridgecs.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Hoe selecteert u de juiste boekhoudsoftware voor uw bedrijf? [19-02-2017]

7 Tips om goede klantenservice te realiseren [06-02-2016]


Seminar RPA en robotic accounting

Najaar 2020
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...


Kleisteen

Informer Software

MUIS Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED