Softwarepakketten.nl

Software nieuws

XBRLreports lanceert een nieuwe module voor kredietaanvragen voor micro-entiteiten

Plaatsingsdatum 04-07-2016
Berichtdatum 4 juni 2016

XBRLreports lanceert een nieuwe module voor kredietaanvragen voor micro-entiteiten. Hierbij maakt XBRLreports gebruik van SBR voor banken. Een proef met drie kantoren en hun softwareleveranciers is succesvol afgerond. De kosten om een kredietrapportage samen te stellen zijn door deze module beperkt. De module is nu nog alleen beschikbaar voor kantoren die de AccountView software van Visma gebruiken. Naar verwachting komt de module ook voor andere boekhoudsoftware beschikbaar. 

De banken hebben aangekondigd de kredietrapportage vanaf 1 januari 2017 digitaal met SBR te willen ontvangen, omdat zij anders verwerkingskosten in rekening moeten brengen. Daarbij zijn al bedragen genoemd van € 250. Kantoren kunnen die gegevens wel aanleveren, maar ook dan zijn de kosten al snel meer dan € 250. Met de oplossing van XBRLreports kan een kantoor alle vereiste gegevens eenvoudig verzamelen en in één keer aanleveren. Ongeveer 80% van de Nederlandse bedrijven is een micro-entiteit. Ongeveer 20% hiervan heeft een krediet. Voor hen scheelt deze oplossing veel geld.

Verplicht aan te leveren gegevens
Met de module is het mogelijk alle boekhouddata aan te vullen met informatie die nodig is voor een kredietrapportage. Denk aan gegevens over leningen, zoals oorspronkelijke hoofdsom, looptijd, naam tegenpartij, rente, aflossing en zekerheden, en gegevens van huur- en leasecontracten. Van de openstaande posten aan klanten en leveranciers moeten de cijfers worden aangegeven in perioden van 30 60 90 90+ dagen ouderdom. Ook diverse toelichtingen, zoals de nieuwe samenstellingsverklaring voor de kredietrapportage van de NBA of het NOAB, levert XBRLreports aan in de kredietrapportage.

Proef Integrale ketentest SBR voor banken
De proef maakt deel uit van de integrale ketentest SBR voor banken. De deelnemende kantoren zijn Acsenzo Accountancy met Visma-partner AccountOne, Hein Koning Administratie en belastingadvies met Visma-partner Account Software en Harrier accountancy met Visma-partner CVE Solutions. Zij hebben afgelopen week ruim 10 kredietrapportages aangeleverd. Nu de proef geslaagd is, willen zij nog dit jaar XBRLreports inzetten om voor al hun klanten kredietrapportages te verzorgen.
 

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, SBR / XBRL , Soort > Externe verslaggeving
Bronvermelding XBRLreports
Internet URL http://www.xbrlreports.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED