Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Accountancyportal Cash Software schept ruimte voor meer klantadvies

Plaatsingsdatum 15-07-2016
Berichtdatum 14 juli 2016

MKB-accountants moeten dringend verdere stappen zetten in automatisering. Nog altijd realiseren zij hun omzet voor circa 80 procent met handmatige werkzaamheden, zoals het inboeken van facturen en bankmutaties. Om volledig geautomatiseerd te kunnen werken, introduceert Cash Software de online Accountancyportal. Zo creëren accountants meer tijd om hun klanten te adviseren.

De tarieven staan onder druk, de klant vraagt om meer aandacht en wenst advies op diverse vlakken. ,,De MKB-accountant moet zich veel duidelijker profileren als financieel expert en niet als dataverwerker", stelt Robert Mijnsbergen, directeur van Cash Software.

In het Visiedocument 2020 van beroepsorganisatie NBA werd een aantal jaar geleden al gesproken over de profilering als digicountant, dienstenhuis of specialist. ,,Desondanks heeft menig kantoor nog geen afscheid genomen van de schoenendoos met bonnetjes. Dat kan en moet anders. Tegenwoordig zijn diverse digitale koppeling voorhanden, zoals een bankenkoppeling voor de automatisch verwerking van alle bankmutaties en een koppeling met de Belastingdienst voor automatische aangiftes. En zelfs een factuur kan simpelweg worden gemaild en met een matchinggraad van ruim 95 procent wordt deze automatisch geboekt in de boekhouding." 

Tijdsbesparing
Met de Accountancyportal ontwikkelde Cash Software een overzichtelijk dashboard, waarin een accountant al zijn administraties kan overzien en eenvoudig kan bijwerken. Er ontstaat een volledig elektronisch dossier en er is minder kans op fouten. Mijnsbergen: ,,Dit portal levert een kantoor een tijdsbesparing op van ruim 50 procent. Deze efficiencyslag maakt de weg vrij om de klant anders te benaderen en om tijdig een toekomstbestendig bedrijfs- en verdienmodel te creëren."

Groot voordeel van de Accountancyportal is bovendien dat de MKB-ondernemer 24/7 inzicht kan hebben in zijn actuele, financiële positie. ,,In deze tijd is dat van wezenlijk belang om je bedrijf tijdig te kunnen bijsturen of de juiste investeringsbeslissingen te kunnen nemen." De klant kan bovendien ook zelf in deze online portal werken. ,,Vanuit de Accountancyportal kunnen ondernemers bijvoorbeeld zelf factureren of verlonen. Samen kies je de rolverdeling die het beste past.”

Stap vooruit
Cash Software ontwikkelt en ondersteunt al ruim 30 jaar standaard bedrijfssoftware voor het MKB en accountants. ,,De ontwikkelingen gaan razendsnel. Per 1 januari moeten bijvoorbeeld de jaarcijfers gedigitaliseerd worden aangeleverd aan banken en de Kamer van Koophandel en accepteert de overheid enkel nog UBL-facturen", somt Mijnsbergen op. 

,,Voor MKB-accountants kan het lastig zijn om te beslissen in welk automatiseringssysteem ze moeten investeren. Wij hebben gekeken: waar kunnen we jullie nog meer mee helpen? Al onze mogelijkheden hebben we nu gebundeld in het Accountancyportal. Dit is een enorme stimulans en stap vooruit in de branche."

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, UBL en Peppol, Branche > Accountantskantoren > Software advies, Soort > Portaaltoepassingen, Soort > (Elektronisch) factureren, Soort > Boekhoudsoftware
Bronvermelding Cash Software
Internet URL Cash Software

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED