Softwarepakketten.nl
Urios
Centralservices

Software nieuws

Lustrous Law implementeert als eerste notariskantoor iManage Work binnen de juridische werkplek van Xinno

Plaatsingsdatum 29-08-2016
Berichtdatum 29 augustus 2016

Lustrous Law, een in Amsterdam gevestigd notariskantoor dat zich bezighoudt met (grensoverschrijdend) ondernemingsrecht, heeft het door Xinno gehoste iManage Work geïmplementeerd. Daarmee is Lustrous Law het eerste notariskantoor dat die toepassing in gebruik heeft genomen, die tot nu toe vooral op grote(re) advocatenkantoren gericht was. Met de inzet van iManage Work houden kantoren grip op al hun documenten en e-mails in één digitaal dossier en kan veilig op een standaard manier worden samengewerkt.
In Nederland werkt al meer dan de helft van de Top 50 kantoren met iManage Work. Het biedt zeer krachtige mogelijkheden om de dossier- en documenthuishouding op een eenduidige en consistente wijze op orde te brengen. Daarnaast is het makkelijker om dossiers en documenten voor de hele organisatie (of delen daarvan) toegankelijk te maken en te bewaren. Voor een kleiner kantoor als Lustrous Law is een Document Management Systeem (DMS) normaal gesproken echter een grote investering.

De notariële praktijk genereert een enorme stroom documenten, veel meer nog dan de advocatuur”, zegt Henk ten Voorde, notaris en partner bij Lustrous Law. “Tot voor kort was het voor ons onmogelijk om e-mails op te slaan bij de stukken in het dossier en het verloop van de zaak - inclusief de input van cliënten en andere adviseurs - voor anderen binnen het kantoor inzichtelijk te maken. Via Xinno hebben wij met iManage Work een bewezen DMS oplossing waarmee dat wel mogelijk is en die ook goed aansluit op ons kleine kantoor. Dit DMS is volledig geïntegreerd met Microsoft Office - met name Outlook en Word - en daardoor laagdrempelig in gebruik. Omdat van documenten metadata worden opgeslagen en omdat documenten een nummer krijgen, zijn ze makkelijker terug te vinden. Voor de implementatie van iManage Work hebben we ons eigen werkproces nauwelijks hoeven aanpassen. Maar het werk gaat wel makkelijker en sneller, doordat complexe zaken en de bijbehorende grote hoeveelheden documenten nu zeer goed via het DMS zijn te beheren.

Welke metadata in iManage Work worden opgeslagen is een keuze. Daarvoor biedt het systeem alle vrijheid. Lustrous Law heeft er bewust voor gekozen niet al te veel metadata op te slaan omdat iManage Work het vrij gemakkelijk maakt ‘full tekst’ te zoeken. “Het is uiteraard toch even wennen en het vraagt discipline om de e-mails in de juiste dossiers/mappen te plaatsen, maar het systeem helpt je hierbij door gerichte suggesties te doen. Ook de bestaande en reeds gearchiveerde dossiers zijn opgenomen in iManage Work. Daardoor kunnen we ook oudere documenten snel terugvinden.

 

Categorie(n) Branche > Juridisch, Soort > Documentbeheer en dossierbeheer
Bronvermelding Xinno
Internet URL Xinno

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED