Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Actie Eerste Hulp bij Aansluiten: grijp de kans en sluit nu aan op SBR Banken

Plaatsingsdatum 05-10-2016
Berichtdatum 5 oktober 2016

Het Financiële Rapportages Coöperatief (FRC) start de landelijke actie ‘Eerste Hulp bij Aansluiten’. Het doel van deze actie is om intermediairs aan te laten sluiten op SBR Banken om kredietrapportages in SBR te kunnen aanleveren. Het FRC organiseerde dit voorjaar een eerste aansluitactie, exclusief voor NOAB-leden. Wegens het succes van deze actie is voor deze tweede actie de cirkel breder getrokken naar alle intermediairs in Nederland die minimaal 8 kredietrapportages inzenden op jaarbasis en die aangesloten zijn bij een koepelorganisatie en/of branchevereniging.

Hoewel het aansluiten op SBR Banken niet bijzonder complex is, blijkt er toch een drempel te zijn voor intermediairs: ze hebben niet de juiste software(modules), zijn te weinig bekend met de terminologie, beschikken niet over de juiste informatie of zijn niet bekend met SBR Banken. Met deze gerichte aansluitactie helpt het FRC deze groep intermediairs op weg.

Aansluitteam
Het FRC heeft een Aansluitteam dat intermediairs helpt met het aansluiten op SBR Banken om kredietrapportages in te sturen. Het Aansluitteam helpt intermediairs telefonisch met aansluiten meet behulp van het overzichtelijke stappenplan of komt op locatie van de intermediair om ervoor te zorgen dat er een aansluiting op de BIV (de digitale lijn naar de banken) komt en dat de eerste (test)rapportages worden ingezonden.

Tijd raakt op
“Vanaf 1 januari 2017 is SBR Banken de norm voor het insturen van kredietrapportages. Steeds meer ondernemers en intermediairs sluiten zich aan op SBR Banken. Het komende kwartaal willen we die ondernemers en intermediairs die nog niet klaar zijn voor SBR Banken een duwtje in de rug geven”, aldus Natasja Asselman, programmadirecteur FRC. Ondertussen neemt de bekendheid met SBR toe, mede doordat de Kamer van Koophandel het deponeren van jaarrekeningen via SBR verplicht stelt per 1 januari a.s. Natasja vervolgt: “Het ‘deponeringsseizoen’ start voor veel intermediairs met de belastingaangifte gevolgd door de jaarrekening. Uiterlijk in de eerste helft van 2017 zullen intermediairs dus voorbereid moeten zijn op SBR voor deponering. Dit betekent: in het bezit van een PKIoverheid-certificaat en toegang tot software waarmee SBR-rapportages gemaakt kunnen worden. We naderen nu het vierde kwartaal en om die reden gaan we vanuit het perspectief van SBR Banken de intermediairs actief ondersteunen met aansluiten door middel van de tweede editie van de actie ‘Eerste Hulp bij Aansluiten’.”

Meer weten?
De actie loopt van 1 oktober 2016 tot en met 31 maart 2017. Aanmelden voor de actie kan tot 1 februari 2017. Bent u geïnteresseerd om deel te nemen aan de actie of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact op via onze website, stuur een mail naar ehba@sbrbanken.nl of bel naar +31 20 2616926.

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, SBR / XBRL
Bronvermelding FRC
Internet URL http://www.sbrbanken.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED