Softwarepakketten.nl
Urios
Centralservices

White papers

Arbeidscontracten digitaal ondertekend

Plaatsingsdatum 08-10-2016
Berichtdatum Zomer 2016

Snelheid van handelen is in de human-resourcemarkt enorm belangrijk. Als bijvoorbeeld een arbeidscontract wekenlang ongetekend in een tas blijft zitten, blijft de betaling uit en worden zowel de werkgever als de werknemer geconfronteerd met onnodige risico’s. “Met de digitale handtekening kunnen we het aannameproces van personeel enorm versnellen en vergemakkelijken”, aldus directeur Hans van de Ven van Please Payroll.

Please Payroll verzorgt het ‘juridisch werkgeverschap’ voor inmiddels zo’n negenhonderd bedrijven uit het mkb. Dit betekent dat de klanten van Please Payroll zelf hun werknemers werven en afspraken maken over het salaris, maar vervolgens zaken als het opstellen van het arbeidscontract, de uitbetaling van het salaris en verzuimbegeleiding overlaten aan Please Payroll. “Wij bieden volledige ontzorging waardoor onze klanten zich kunnen focussen op hun kerncompetenties”, zo vat Hans van de Ven het samen.

Snel up-and-running
Please Payroll introduceerde de mogelijkheid om arbeidscontracten digitaal te ondertekenen in 2013. Sinds 2014 wordt gebruik gemaakt van ondertekenen.nl, een specialist in het plaatsen van digitale handtekeningen. Dit platform is via een application programming interface volledig geïntegreerd in het webportaal van Please Payroll zodat een contract kan worden ondertekend zonder de persoonlijke Please-omgeving te verlaten. “Dit is door Evidos erg goed opgepakt”, oordeelt Van de Ven. “Nadat we met Evidos in contact kwamen, was een groot deel van onze wensen snel geïmplementeerd en binnen twee weken waren we up-andrunning.”

Zelf bouwen geen optie
We plaatsen nu zo’n 25 duizend digitale handtekeningen per jaar, en dat aantal neemt nog altijd toe”, besluit Van de Ven. “Met Ondertekenen.nl van Evidos hebben we een platform dat die aantallen aankan, en dat tegen een kostprijs die acceptabel is. Door een specialistische partij zoals Evidos in te schakelen, kunnen ook wij ons focussen op onze kerncompetenties. Het zelf bouwen van een oplossing voor het plaatsen van digitale handtekeningen was voor ons dan ook geen optie.”

Download whitepaper "Arbeidscontracten digitaal ondertekend" (PDF).

Categorie(n) GRC en Assuring, Branche > Accountantskantoren, Branche > Dienstverlening, Soort > Loon-, salaris- en HRM software
Bronvermelding Ondertekenen.nl
Internet URL Ondertekenen.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED