Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Workshop XBRL Nederland:Formula & Table Linkbase

Plaatsingsdatum 25-10-2016
Berichtdatum 24 oktober 2016

Sinds 1 januari 2013 is XBRL dé standaard voor bedrijven om hun aangiften Inkomstenbelasting/ Vennootschapsbelasting elektronisch in te dienen bij de Belastingdienst.

Sinds 1 januari 2014 is XBRL ook dé standaard voor het deponeren van jaarrekeningen bij de Kamer van Koophandel. Ook zijn sinds 1 januari 2014 BTW en ICP rapportages niet meer mogelijk via BAPI. Dit moet voortaan via XBRL en Digipoort.

De Tweede Kamer heeft op donderdag 26 november 2015 het wetsvoorstel verplichtstelling SBR bij deponering KvK aangenomen. Voor kleine rechtspersonen geldt de verplichtstelling om jaarrekeningen uitsluitend via SBR te deponeren vanaf boekjaar 2016, voor middelgrote rechtspersonen geldt boekjaar 2017 en voor grote rechtspersonen is dit boekjaar 2019.

In de toekomst zullen steeds meer berichtstromen digitaal in XBRL/SBR moeten worden aangeleverd met de validatie van de gegevens. Softwareleveranciers hebben daartoe de juiste software nodig, want ook ú kunt niet achterblijven met de veranderingen in uw rapportageproces door de komst van XBRL/SBR. 

Om u te ondersteunen organiseert XBRL Nederland daarom een speciale workshop voor softwareleveranciers en ander geïnteresseerden om u te informeren over de Formula Linkbase en de implementaties van XBRL Formulas in de praktijk met name met betrekking tot verslaggevingsstandaarden. De middag zal worden afgesloten met een presentatie over toepassingen van de Table Linkbase en de NT (Nederlandse Taxonomie).

De workshop “Formula & Table Linkbase” zal plaatsvinden op maandag 12 december 2016 in AC Restaurant in De Meern.

Meer informatie en aanmelden...

Categorie(n) Branche > ICT bedrijven, SBR / XBRL
Bronvermelding XBRL Nederland
Internet URL http://www.xbrlnederland.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED