Softwarepakketten.nl

Software nieuws

MLE samenstel SBR ready, nu ook voor de banken

Plaatsingsdatum 07-11-2016
Berichtdatum 7 november 2016

De vijfde editie van de Integrale Ketentest voor SBR Banken is op vrijdag 4 november 2016 afgesloten met de feestelijke uitreiking van predicaten. MLE heeft het predicaat in ontvangst mogen nemen voor het met MLE samenstel succesvol aanleveren van SBR kredietrapportages.

Michiel Wijma, directeur Make Life Easier
Wij zijn blij dat wij, met een aantal van onze klanten, de ketentest voor de kredietrapportages succesvol hebben afgerond. Onze klanten kunnen nu naast een samensteldossier, een jaarrekeningrapport en een SBR rapportage voor de publicatie ook een SBR kredietrapportage genereren en aanbieden bij het bankenportaal BIV. MLE samenstel is hiermee de integrale oplossing voor de samenstelpraktijk waarbij de accountant haar relaties optimaal kan bedienen. Onze software werkt intuïtief, maar heeft wel alle regelgeving en SBR onder de motorkap. Zo stellen we de professional in staat zijn beroep weer met passie uit te oefenen.”

Achtergrond integrale ketentest
De integrale ketentest werd door het Financiële Rapportages Coöperatief (FRC) georganiseerd voor intermediairs en softwareleveranciers om proactief ervaring op te doen met SBR Banken. Met SBR als norm voor banken per 1 januari 2017, is het belangrijk om alles goed te hebben opgetuigd. Gedurende de testfase hebben intermediairs, softwareleveranciers en het FRC de kans gehad om de punten daarvoor op de i te zetten.

Een aantal belangrijke inzichten van de deelnemers waren:

  • Door slim om te gaan met werkprocessen, vermindert de druk van informatieverzameling bij kredietbeoordeling. Daarnaast helpt dit vaak ook bij het reguliere jaarwerk.
  • SBR-reports kunnen beter passen bij de benodigdheden van specifieke klanten en specifieke transacties. Daartoe zal het FRC kijken naar de validaties, en waar mogelijk minder diepe dataverzameling toestaan.
  • Toelichtingen blijven belangrijk. Zowel voor bv. grote kredietaanvragen die individueel worden beoordeeld, als in het geval van uitval in bankprocessen omdat het report signalen geeft aan een bank.

Deze succesvol afgeronde ketentest betekent dat berichten op de juiste wijze zijn opgemaakt, technisch kunnen worden aangeleverd en bruikbaar zijn voor kredietprocessen binnen de banken. Dit garandeert dat intermediairs de klanten van de banken kunnen blijven ondersteunen na 1 januari 2017.

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, SBR / XBRL
Bronvermelding Make Life Easier
Internet URL http://www.makelifeeasier.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED