Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Loonstrookjes van honderden ASML-medewerkers gelekt

Plaatsingsdatum 14-11-2016
Berichtdatum 14 november 2016

EINDHOVEN - De loonstrookjes uit 2010 van enkele honderden medewerkers zijn deze week uitgelekt. Dit bevestigt een woordvoerder van ASML. De loonstroken zijn vermoedelijk gelekt door een derde partij.

De gegevens werden op de website Pastebin.com geplaatst, net als de gegevens van 2000 Philipsmedewerkers. “We ontdekten het en in minder dan een dag en hebben meteen stappen ondernomen om de informatie van de website te kunnen halen”, vertelt hij.

Niet gehackt
ASML vermoedt dat er een derde partij bij betrokken is. “Er zijn meerdere bedrijven getroffen, waardoor we vrijwel met zekerheid kunnen zeggen dat we niet gehackt zijn. Het is ergens anders gebeurd en we doen momenteel onderzoek. We werken nauw samen met de betrokken partijen om te achterhalen hoe de data op het web heeft kunnen belanden.”

De Autoriteit Persoonsgegevens is op de hoogte gesteld. “Net als alle huidige en voormalige medewerkers. Het gaat om een loonstrookje uit 2010, waardoor het ook kan dat er mensen bij zitten die niet meer bij ons werken. Maar we gaan die mensen opsporen en ze op de hoogte stellen.”

Onderzoek
De kans op fraude zou laag zijn. “We adviseren onze medewerkers wel om scherp te blijven op vreemde activiteiten op bankpassen- en creditcards. ASML neemt het beschermen van data heel erg serieus. Daarom zijn we volledig aan het onderzoeken hoe dit kan. Als we zien waar de zwakte zit dan gaan we er meteen iets aan doen, maar het onderzoek loopt nu nog.".

Bron: Omroep Brabant.

Categorie(n) SAAS, Cloud Computing, Branche > Accountantskantoren, Cybersecurity, Soort > Loon-, salaris- en HRM software

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

 

CreAim

Informer software


KING


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED