Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Unieke SBR Verwerker gereed voor BT11

Plaatsingsdatum 15-11-2016
Berichtdatum 15 november 2016

De nieuwe versie van de Bankentaxonomie uitgebracht door het Financiële Rapportage Coöperatief (FRC) is in zijn geheel te vinden op de SBR-banken website (sbrbanken.nl). FRC is een initiatief van ABN AMRO, ING en Rabobank. De naamgeving, BT11 (voorheen BT 2017), en tevens de techniek is aangepast opdat het aansluit met de NT11.

Het FRC zegt hierover: “Door dezelfde technieken te hanteren binnen de BT als binnen de NT, is het mogelijk om nieuwe functionaliteiten gemakkelijker te ontsluiten.” Omdat er in aanloop naar de publicaties van de verschillende taxonomieën, voornamelijk vanuit softwareleveranciers, kritiek was op de relatief korte implementatieperiode was het wenselijk dat de NT en de BT op elkaar aansloten. Dit is dan ook gebleken tijdens vlotte implementatie van de BT11 in de SBR Verwerker.

De SBR Verwerker, een unieke service
De SBR Verwerker representeert een dynamisch formulier dat wordt uitgeleverd als webservice. Met de SBR Verwerker worden andere softwareleveranciers alsmede grote accountantskantoren in staat gesteld om hun klanten een complete SBR-oplossing aan te bieden.

Bovendien bevat de SBR Verwerker reeds de mogelijkheid om XBRL bestanden in Consistente Presentatie te verwerken en sluit de software volledig aan op Table Linkbase, cruciaal om tot een getrouw beeld van een verantwoordingsrapportage te geraken.

De SBR Verwerker omvat een pallet aan webservices die optioneel kunnen worden ingezet. Binnen de SBR Verwerker kunnen andere SBR Webservices worden aangeroepen. Deze zijn onder meer in staat tot het genereren, het valideren, het tonen (renderen) en het verzenden van een SBR-document (XBRL). De generieke opzet van de verwerker zorgt ervoor dat deze probleemloos kan worden geïntegreerd in bestaande software, en dat nieuwe of gewijzigde taxonomieën op zeer korte termijn beschikbaar kunnen worden gesteld.

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, SBR / XBRL
Bronvermelding Accept Development
Internet URL http://www.acc.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED