Softwarepakketten.nl

Software nieuws

XBRLreports klaar voor SBR Banken en uitbreiding Vastgoedtaxonomie

Plaatsingsdatum 21-11-2016
Berichtdatum 21 november 2016

Begin november liet XBRLreports al zien dat elke intermediair via XBRLreports maandberichten naar CBS en publicatiestukken naar de KvK kan sturen en klaar is voor NT11. Nu voegt zij daaraan toe dat XBRLreports ook klaar is voor de op 16 november gelanceerde bèta-versie voor SBR Banken en Vastgoed. Vooral Vastgoed is interessant, omdat het hiermee mogelijk is de financiële gegevens over vastgoed direct te integreren in de bankgegevens.

Tot nu toe ontvingen banken in het kader van vastgoedrapportages een variëteit aan documenten: Excelbestanden, Word-documenten, PDF’s en informatie op papier. Een complex en inefficiënt proces. Door de nieuwe Vastgoedtaxonomie is het mogelijk vastgoeddata eenduidig, beter, slimmer en sneller uit te wisselen tussen klanten en stakeholders. XBRLreports heeft deze taxonomie als eerste toegevoegd aan haar reports. De koppeling tussen SBR Banken en Vastgoed maakt het voor intermediairs en ondernemers nog interessanter om XBRLreports in te zetten voor hun rapportages.

XBRLreports wint Zilveren Predicaat
XBRLreports is een van de drie softwareleveranciers die een predicaat won van SBR Banken, omdat zij tijdens de Integrale Ketentest voor SBR Banken heeft aangetoond dat haar software de aanlevering van kredietrapportages in SBR Banken volledig ondersteunt. De succesvol afgeronde ketentest betekent dat berichten (kredietrapportages) op de juiste wijze zijn opgemaakt, technisch kunnen worden aangeleverd en bruikbaar zijn voor kredietprocessen binnen de banken. Dit garandeert dat intermediairs de klanten van de banken kunnen blijven ondersteunen na 1 januari 2017.

Over XBRLreports
XBRLreports bracht in 2015 een nieuwe Excel-toepassing op de markt waarmee het veel makkelijker is om instances samen te stellen en te verzenden naar overheidsinstanties en banken. XBRLreports kwam daarna vaker in het nieuws toen zij als eerste bedrijf SBR-berichten kon leveren bij F!NK en bij CBS. Op 4 januari 2016 leverde zij de eerste jaarrekeningen van 2015 aan bij de Kamer van Koophandel. Zij is de eerste softwareontwikkelaar die klaar is voor NT11 én nu dus ook voor BT11.

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, SBR / XBRL
Bronvermelding XBRLreports
Internet URL http://www.xbrlreports.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED