Softwarepakketten.nl

Software nieuws

SBR Verwerker gereed voor definitieve versie NT11.0 voor Belastingdienst, CBS en KvK

Plaatsingsdatum 24-11-2016
Berichtdatum 24 november 2016

Het SBR Programma heeft op 21 november Jl. de definitieve versie van de Nederlandse Taxonomie gepubliceerd. De NT11.0 omvat de taxonomieën voor de Belastingdienst, het Centraal bureau voor de Statistiek en de Kamer van Koophandel. De definitieve versie van de NT11.0 is opgebouwd volgens de RFC Folderstructuur en Releasemanagement en is in deze vorm nu ook volledig in de SBR Verwerker geïmplementeerd. Bovendien bevat de SBR Verwerker reeds de mogelijkheid om XBRL bestanden via Formula & Table Linkbase te presenteren.

Recentelijk waren reeds de bètaversie van de NT11 en de BT11 gepubliceerd, ofschoon er kritiek was op de relatief late publicatiedatum, zijn de softwareleveranciers van de SBR Verwerker er altijd in geslaagd deze taxonomieën op korte termijn te implementeren. In eerste instantie voor de NT11- bèta in de vorm van een demoversie, waarin SBR rapportages voor zowel de Kamer van Koophandel (entiteiten: micro, klein, middelgroot en groot) als voor het CBS konden worden gegenereerd, en vervolgens ook voor de BT11-bèta ten behoeve van de rapportage aan banken. Nu presenteert SBR Webservices ook de definitieve versie van de SBR Verwerker waarin de NT11.0 volledig is geïmplementeerd, inclusief het entry point voor organisaties zonder winststreven.

SBR verwerker
De SBR Verwerker representeert een dynamisch formulier dat wordt uitgeleverd als webservice. Met de SBR Verwerker worden andere software leveranciers alsmede grote accountantskantoren in staat gesteld om hun klanten een complete SBR oplossing aan te bieden.

Het dynamische formulier, dat wordt gegenereerd op basis van de NT11 en de BT11, vormt het hart van de oplossing. Daarbij kan de SBR Verwerker probleemloos worden geïntegreerd in bestaande software door haar vele koppelingsmogelijkheden. Uiteraard kunt u de gegevens voor uw SBR-document(en) handmatig in de SBR Verwerker invoeren maar het is tevens mogelijk om data uit een ander bestand of programma te importeren of koppelen.

Bovendien bevat de SBR Verwerker reeds de mogelijkheid om XBRL bestanden in Consistente Presentatie te verwerken en sluit de software volledig aan op Table Linkbase, cruciaal om tot een getrouw beeld van een verantwoordingsrapportage te komen.

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, XML en EDI, SBR / XBRL , Soort > Belastingen, Juridisch en Subsidie, Standaardisatie, (open)standaarden
Bronvermelding Accept Development
Internet URL http://www.sbrwebservices.eu

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED