Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Acto software is UBL-Ready

Plaatsingsdatum 29-11-2016
Berichtdatum 29 november 2016

Acto Informatisering mag vanaf vandaag het label UBL Ready op zijn ERP-oplossingen plakken. UBL Ready bevordert via de UBL Ketentest dat organisaties UBL e-facturen met elkaar kunnen uitwisselen en dat ze dat richting hun klanten of leveranciers zichtbaar kunnen maken.

E-facturatie op basis van UBL
De e-facturatie oplossing van Acto is vanaf nu ook geschikt voor het versturen van facturen in UBL-formaat. UBL is de afkorting van Universal Business Language, de wereldwijde standaardtaal voor e-facturatie. Er wordt steeds vaker gevraagd om elektronische facturen en een aantal (grote) opdrachtgevers, zoals de overheid, hebben zelfs per 1 januari 2017 elektronisch factureren als eis gesteld bij nieuwe contracten. Hierbij is het e-mailen van een factuur in pdf niet meer voldoende, maar moet de factuur in UBL-formaat worden aangeleverd. De software van Acto ondersteunt vanaf nu ook het UBL-formaat.

UBL en INSBOU
Acto houdt zich al jaren bezig met papierloos factureren (via pdf) en e-facturering en volgt daarin de ontwikkelingen op de voet. Voor elektronisch factureren zijn er op dit moment 2 standaard berichtformaten beschikbaar:
• Ketenstandaard versie INSBOU003 en INSBOU004
• Europese standaard versie UBL-SI (SimplerInvoicing)
INSBOU is de standaard vanuit de bouw- en installatiebranche, het UBL formaat wordt o.a. door de overheid voorgeschreven.

Voordelen elektronisch factureren
Elektronisch factureren bespaart een hoop tijd. Zowel aan de kant van de opdrachtnemer als aan de kant van de opdrachtgever. Er hoeven immers geen extra handelingen meer te worden verricht voor printen, facturen in enveloppen stoppen en inboeken. Met elektronisch factureren ‘schiet’ je de factuur direct in de administratie van uw debiteur. De elektronisch factuur kan ook naar een speciale portaal worden geüpload waar de opdrachtgever deze met één druk op de knop ophaalt en automatisch verwerkt in zijn systeem. Uit onderzoek van Deloitte is gebleken dat als Nederland versneld overstapt op e-factureren, bedrijven op termijn jaarlijks 1,2 miljard euro besparen.

Categorie(n) UBL, Branche > Bouw en installatie, Soort > (Elektronisch) factureren
Bronvermelding Acto Informatisering
Internet URL http://www.acto.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Leerlingen ROC Gilde Opleidingen gaan calculeren met ActoCalculatie [21-07-2019]

Grip en controle op betaling particuliere opdrachtgevers dankzij gecombineerde oplossing Acto en Facturis [27-11-2017]

Verhoog efficiency door koppeling met webshops [25-10-2017]

Acto ontwikkelt next generation ERP-software met Thinkwise low-code platform [22-09-2017]

Croonwolter&dros kiest opnieuw voor ICT-gemak met een vijfjarig all-in-contract met Acto [04-07-2017]


Seminar RPA en robotic accounting

Najaar 2020
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...


Kleisteen

Informer Software

MUIS Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED