Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Nieuwe Bankentaxonomie vereenvoudigt aanlevering SBR kredietrapportages

Plaatsingsdatum 10-12-2016
Berichtdatum 9 december 2016

De definitieve versie van de Bankentaxonomie (BT11) is op 9 december gepubliceerd op www.sbrbanken.nl. De nieuwe Bankentaxonomie sluit veel nauwer aan bij de Nederlandse taxonomie (NT) op het gebied van techniek en definities. Een groot voordeel hiervan is dat de mogelijkheid tot hergebruik van informatie is gemaximaliseerd, waardoor aanlevering met SBR Banken op basis van reeds verzamelde informatie eenvoudiger is gemaakt.

Samen met de markt
In de totstandkoming van de BT11 is samen met de markt bekeken waar een balans kan worden gevonden tussen de informatie die de bank wil ontvangen en de bereidheid en mogelijkheden van klanten en intermediairs om daarin te voorzien. Resultaat is dat het aantal uitsplitsingen bij lagere bedragen is verminderd. Bijvoorbeeld: als de totale som leasekosten onder de € 50.000 blijft, hoeft straks alleen nog het totaalbedrag te worden aangeleverd. Uitsplitsing per contract is dan niet meer nodig. Wel maakt de bank hier een aantekening van – de indicatie ‘verplicht’ wijzigt in ‘warning’. Dit betekent dat de bank de uitsplitsing graag zou willen zien, maar dat dit niet verplicht is.
Daarnaast is op verzoek van diverse marktpartijen in de agro-extensie enkele velden toegevoegd om ook het begrip ‘omzet’ en ‘aanwas’ te kunnen rapporteren en toelichten. Zo is het veld Fosfaathouding toegevoegd om te anticiperen op mogelijke wetswijzigingen.

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, SBR / XBRL
Bronvermelding FRC
Internet URL http://www.sbrbanken.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED