Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Niet alle online boekhoudsoftware klaar voor robotic accounting: handmatig overtypen van cijfers en kans op fouten is het gevolg

Plaatsingsdatum 20-12-2016
Berichtdatum 20 december 2016

Handmatig overtypen van cijfers wordt niemand wijzer van, maar niet alle online boekhoudsoftware is klaar voor ‘robotic accounting’.

Wie op zoek is naar een boekhoudpakket voor de bedrijfscategorie ZZP en klein MKB komt tot de conclusie dat sprake is van een uitgebreid aanbod en dito vergelijkingswebsites met deze software. Als ondernemer wilt u goede boekhoudsoftware tegen een redelijke prijs en natuurlijk betrouwbaarheid en gebruiksgemak. En soms ook online samenwerken met een administratiekantoor, zonder dat deze laatste telkens handmatig cijfers moet overnemen.

Online boekhouden is de norm en robotic accounting zorgt dat een belangrijk deel van uw boekhouding automatisch verloopt. Want handmatig overtypen van cijfers wordt niemand wijzer van en verhoogt ook nog eens de kans op fouten. Dat laatste komt de betrouwbaarheid van uw boekhouding niet ten goede. Lang niet alle boekhoudpakketten bieden echter optimale ondersteuning van ‘robotic accounting’ en sommige pakketten hebben meer weg van een veredelde Excel-oplossing dan van modern en efficiënt werkende online boekhoudsoftware. Zo luidt de mening van Onderzoeksbureau GBNED.

Vandaag de dag is alles te automatiseren en wordt zelfs gesproken over ‘internet of things’. Het is dan ook vreemd dat nog steeds de ene ondernemer een factuur aanmaakt in factuur- of boekhoudsoftware en deze op papier per post of in PDF-formaat per email verstuurt en de andere ondernemer die zelfde factuur opnieuw handmatig vastlegt in zijn of haar boekhoudsoftware. En nog vreemder is dat sommige leveranciers van boekhoudsoftware dit de normaalste zaak van de wereld lijken te vinden.

Onderzoeksbureau GBNED is van mening dat moderne online boekhoudsoftware over de volgende functionaliteit moet beschikken aangaande ‘robotic accounting’:

  1. Elektronisch factureren op basis van de standaard UBL; zowel voor uitgaande facturen als inkomende factuurverwerking.
  2. Elektronische rekeningafschriften automatisch verwerken;
  3. Elektronisch de BTW-aangifte deponeren bij de Belastingdienst;
  4. Elektronisch de ICP-opgave deponeren bij de Belastingdienst;
  5. Elektronisch de jaarrekening deponeren bij de Kamer van Koophandel voor de categorie micro en klein; (als sprake is van een BV).

Tel hier bij op het real-time uitwisselen van gegevens met de omgeving, zoals bijvoorbeeld het ophalen van adresgegevens bij de Kamer van Koophandel. Of mutaties van een webwinkel automatisch opnemen in de boekhouding.
Dan wordt de ondernemer ont-zorgt en spreken we van ‘robotic accounting’.

Ter ondersteuning heeft Onderzoeksbureau GBNED op een rij gezet wat u mag verwachten van online boekhoudsoftware voor het segment ZZP en klein MKB. Hierbij is een onderverdeling gemaakt naar:

  • Basisfunctionaliteit;
  • Robotic accounting functionaliteit;
  • Betrouwbaarheid;

Lees het complete thema “Online boekhoudsoftware voor ZZP en klein MKB: wat mag u verwachten?

Categorie(n) Soort > (Elektronisch) factureren, Soort > Boekhoudsoftware, UBL, ZZP'ers en klein MKB, ICT Innovatie, Assuring (incl. certificeren en compliance), Robotic (accounting), Branche > Accountantskantoren
Bronvermelding Onderzoeksbureau GBNED
Internet URL http://www.gbned.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Nieuwe gids Salaris- en HRM-software: AVG en beveiliging van persoonsgegevens drukt stempel op innovaties [07-11-2018]

Eerste Robotic accounting contest boekhoudsoftware: 8 leveranciers gingen de uitdaging aan met Informer Software als winnaar [31-10-2018]

APIs en administratieve software: API-techniek maakt een oneindig digitaal ECO-systeem voor gebruikers mogelijk [02-10-2018]

CFO Software landscape: herijkt inzicht in onderverdeling aanbod van software voor de CFO [06-09-2018]

WIKI boekhoudsoftware met toelichting over ruim 400 eigenschappen: alles ondersteunen is een utopie [28-08-2018]


Woensdag 12 december 2018
Seminar: elektronisch factureren in de praktijk

Deze dag is volledig gericht op oplossingen voor e-factureren, elektronische factuurverwerking, - mede - op basis van de opvolger van PDF: de ISO-standaard UBL en PEPPOL. Ook komt de FraudeInfodesk aan de orde, controle van inkomende facturen en robotic accounting. En er worden meerdere LIVE demonstraties verzorgd.
Meer informatie en aanmelden...


Onerzoeksbureau GBNED