Softwarepakketten.nl

Software nieuws

S5 Agency World North Europe automatiseert debiteurenbeheer met CreditManager

Plaatsingsdatum 04-02-2017
Berichtdatum 3 februari 2017

S5 Agency World North Europe coördineert als internationaal havenagentschap een groot aantal diensten rondom de aankomst en afvaart van schepen. Om haar debiteuren efficiënt en effectief te beheren automatiseert S5 dit proces met CreditManager. Deze procesoptimalisatie draagt bovendien sterk bij aan het verlagen van de DSO en het verbeteren van de cashflow.

Onze klanten zijn internationale scheepseigenaren, rederijen, operators en chartermaat-schappijen. Wij ontzorgen hen door ervoor te zorgen dat elk schip dat een haven binnenkomt zo snel mogelijk weer kan omkeren. Per schip stellen we een ‘disbursement account’ op dat vervolgens na vertrek van het schip voldaan dient te worden. Het gaat daarbij om diensten en uitgaven die in een haven worden gemaakt voor bijvoorbeeld havenrechten, laad- en loskosten, sleepboten, proviand etc. Deze account data wordt aangemaakt in Unit4. Om de bewaking en opvolging van deze disbursements zo efficiënt mogelijk te structureren, hebben wij besloten dit proces verregaand te automatiseren met CreditManager. Hierdoor zijn wij beter in staat onze risico’s te beheersen en de cashflow te verbeteren”, zegt Luciënne van Dijk, Controller bij S5 Agency World North Europe.

De workflows en klantsegmentatie binnen CreditManager maken het debiteurenbeheer bij S5 zeer inzichtelijk. De automatische agendering ondersteunt hen in een adequate opvolging van openstaande facturen en registratie van contactmomenten. Het gevolg is inzicht in en verlaging van de DSO. De standaard rapportagemogelijkheden zet S5 in als managementinformatie en beleidsbepaling.

Credit Tools heeft zich verdiept in onze dienstverlening en processen. Juist die kennis en interesse zorgt ervoor dat zij ons goed hebben begeleid en geadviseerd bij de inzet van het pakket. Tegelijkertijd zorgde dat voor een bijzonder prettige samenwerking”, aldus Van Dijk.

Categorie(n) Branche > Financials, Soort > Creditmanagement en Incasso
Bronvermelding Credit Tools
Internet URL http://www.credittools.nl

Terug


Onerzoeksbureau GBNED