Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Mr. Billie kiest voor go2UBL

Plaatsingsdatum 14-03-2017
Berichtdatum 14 maart 2017

Mr. Billie (aanbieder van de boekhoud-dienstverlening voor ZZP-ers en kleine ondernemers met dezelfde naam) biedt haar klanten sinds 1 maart jl. ook de mogelijkheid om te ubbelen. Dat is gebruik maken van UBL oftewel universal business language; het uniforme wereldwijde format voor het automatisch verwerken, van facturen, bonnen enzovoort in online administraties.

Arjen Moenis van Mr. Billie: “go2UBL is een logische en goede aanvulling op onze dienstverlening. Het is ons streven om boekhouden gemakkelijker en efficiënter te maken voor ZZP-ers en kleine ondernemers. Onze gebruikers konden al op diverse manieren hun inkoopfacturen en bonnetjes doorsturen naar hun administratie. Met UBL worden facturen en bonnen ook automatisch geboekt.”

Wat is universal business language (UBL)?
Universal Business Language (UBL) is een serie afspraken over het standard format voor digitale gegevensstructuur ten behoeve van e-administratie. go2UBL stelt ondernemers in staat om digitale facturen en bonnen die niet in dit format staan maar zoals bijna overal in pdf, om te zetten naar UBL. Dankzij deze omzetting kunnen de documenten vervolgens automatisch worden verwerkt in elke geautomatiseerde boekhouding.

Om welke soorten documenten gaat het?
go2UBL verwerkt al jaren inkoopfacturen, creditnota’s, kas- en pinbonnen, inkoopverklaringen, declaraties (van medewerkers), aanslagen van de Belastingdienst, buitenlandse facturen en facturen waarop het KvK-nummer ontbreekt. Sinds 1 januari van dit jaar kunnen ook verkoopfacturen via go2UBL geconverteerd worden naar een UBL-bestand.

Nadat go2UBL de documenten heeft geconverteerd, worden deze afgeleverd in de online administratie van de Mr. Billie-klant.

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Soort > (Elektronisch) factureren, UBL
Bronvermelding Go2UBL
Internet URL http://www.go2ubl.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED