Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Het aantal bedrijven dat go2UBL gebruikt neemt toe

Plaatsingsdatum 09-05-2017
Berichtdatum 8 mei 2017

Het aantal bedrijven dat ‘ubbelt’ neemt toe. Op 19 april beschreef de redactie van AccountantWeek al dat UBL via e-mail de norm is. Deze trend is ook duidelijk merkbaar bij marktleider go2UBL. Het bedrijf ziet in de eerste vier maanden van 2017 het aantal facturen dat zij converteren naar UBL (Universal Business Language) met 350% stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Daarnaast is het klantenbestand in een half jaar tijd bijna verdubbeld.

Overduidelijke trend
Het kan niet worden ontkend dat hierin een trend te zien is. Steeds meer bedrijven ontdekken de voordelen van het ontvangen van UBL-facturen en het automatisch inboeken ervan. Rob Tolstra, oprichter go2UBL: “Het zegt natuurlijk wel wat. Zo vroeg in het jaar evenaren we al bijna het aantal facturen dat we in heel 2016 hebben verwerkt. Ik ben in 2014 met go2UBL begonnen omdat ik zag dat het verwerken van facturen veel efficiënter kon. Dat onder andere accountants en boekhouders dit nu doorkrijgen en dat ik ze daarmee kan helpen, dat is natuurlijk wat ik hoop te bewerkstelligen.”

Klantenbestand bijna verdubbeld in zes maanden
Naast de spectaculaire toename in het aantal verwerkte facturen, neemt ook het klantenbestand snel toe. In de afgelopen twee maanden sloten zich ruim 1000 nieuwe klanten aan bij het innovatieve bedrijf. Kijkend naar de afgelopen vier maanden komt het uit op een totaal van ruim 2200 nieuwe klanten, een groei van 44% ten opzichte van 2016. In de afgelopen zes maanden is het klantenbestand van go2UBL, met een groei van 91%, bijna verdubbeld. Tolstra: “Volgens mij kunnen we met deze cijfers niet meer ontkennen dat factuurconversie naar UBL (‘ubbelen’) met go2UBL inderdaad de standaard wordt.

Categorie(n) UBL, Branche > Accountantskantoren, Branche > Financials, Soort > (Elektronisch) factureren
Bronvermelding go2UBL
Internet URL http://www.go2ubl.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Factuurherkenning op regelniveau biedt uitkomst logistieke sector [24-09-2018]

Go2UBL komt met regelherkenning [28-07-2018]

Kiezen accountants altijd factuurverwerkingspartners met een veilige internetverbinding? [11-06-2018]

Conversie van facturen naar UBL neemt vlucht [16-05-2018]

Grote controledrang en angst voor verandering staan automatisering boekhouding in de weg [04-05-2018]


Woensdag 12 december 2018
Seminar: elektronisch factureren in de praktijk

Deze dag is volledig gericht op oplossingen voor e-factureren, elektronische factuurverwerking, - mede - op basis van de opvolger van PDF: de ISO-standaard UBL en PEPPOL. Ook komt de FraudeInfodesk aan de orde, controle van inkomende facturen en robotic accounting. En er worden meerdere LIVE demonstraties verzorgd.
Meer informatie en aanmelden...


Onerzoeksbureau GBNED