Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Wat goed is, komt snel: UBL Ready verwelkomt haar 100e deelnemer

Plaatsingsdatum 10-05-2017
Berichtdatum 10 mei 2017

Binnen zeven maanden na haar lancering op 24 oktober 2016 heeft UBL Ready haar 100e deelnemer mogen verwelkomen: “Informant Software”. UBL Ready is het label, opgezet door Platform E-factureren en Onderzoeksbureau GBNED, dat bevordert dat organisaties UBL e-facturen met elkaar kunnen uitwisselen en dat ook communiceren.

Het belang van UBL E-factureren
UBL e-factureren levert een flinke kostenbesparing op bij klanten omdat ze de UBL factuur automatisch kunnen laten inboeken. Bovendien is er voor leveranciers die werken met ‘UBL Ready’ oplossingen, geen enkele belemmering om naast de PDF factuur ook een UBL e-factuur naar de klant mee te sturen. Daarnaast is UBL e-factureren een enabler voor innovaties als ‘robotic accounting’.

Platform E-factureren en Onderzoeksbureau GBNED vinden het belangrijk dat deze voordelen voor het bedrijfsleven een gezicht krijgt en hebben daarom dit label ontwikkeld. Ze willen iedereen de mogelijkheid bieden om via 5 gemakkelijke stappen gratis het “UBL Ready” label te voeren.

Gerard Bottemanne, GBNED en mede-initiatiefnemer UBL Ready:
In 2014 merkte ik al veel animo voor UBL E-factureren tijdens een pilot met toen nog 6 leveranciers van boekhoudsoftware die binnen no-time met elkaar facturen konden uitwisselen op basis van deze standaard. Er werd al veel over gesproken, maar het ontbrak volgens mij toen aan voorbeelden en onderlinge ervaring met het daadwerkelijk uitwisselen van facturen in UBL. Dat was eind 2014 de aanleiding de UBL Ketentest te lanceren, net als UBL Ready, een gratis kennisbank en onderlinge testfaciliteit voor leveranciers en andere geïnteresseerden in UBL E-facturering. Dat dit uiteindelijk zou uitmonden in het label UBL Ready oktober 2016 met nu al 100 deelnemers overtreft mijn verwachting in positieve zin. En het bewijst des te meer dat onze hands-on aanpak, zonder gezemel over het transportkanaal, echt werkt.

Wat goed is, komt snel: 100 deelnemers in <7 maanden

Friso de Jong, Platform E-factureren en mede-initiatiefnemer van UBL Ready:
Dat UBL Ready voorziet in een duidelijke behoefte blijkt wel uit het feit dat binnen zeven maanden al 100 –toonaangevende- organisaties zich inmiddels UBL Ready hebben verklaard! Dat betekent dat meer dan 90 procent van ieder geval het generieke MKB de beschikking heeft over UBL functionaliteit (los van het gebruiksvolume).

UBL Ready is er voor alle aanbieders van ERP- en boekhoudsoftware, leveranciers van scan en herkenoplossingen en (online) e-facturatiedienstverleners. Maar ook voor organisaties die e-factureren via maatwerksoftware mogelijk maken. volledig overzicht van de deelnemers staat hier: http://www.ublready.nl/deelnemers/ 

Doordat UBL Ready inmiddels ook internationaal beschikbaar is via de website www.ublready.com, heeft UBL Ready heeft inmiddels deelnemers uit Zweden, Spanje, Frankrijk, België, etc.

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Standaardisatie, (open)standaarden, Branche > Financials, XML, Soort > (Elektronisch) factureren, UBL en Peppol
Bronvermelding Platform E-factureren en Onderzoeksbureau GBNED
Internet URL Platform E-factureren en Onderzoeksbureau GBNED

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED