Softwarepakketten.nl

Software nieuws

E-factureren met de overheid heeft een beveiligde netwerkverbinding nodig

Plaatsingsdatum 13-07-2017
Berichtdatum 13 juli 2017

Hoewel e-factureren nog niet operationeel is in alle Europese landen, zal er een sterke groei komen als gevolg van de nieuwe richtlijn vastgesteld door de Europese Commissie.

Sinds 1 januari 2017 dienen alle facturen van leveranciers 100% elektronisch te worden uitgewisseld met alle (lokale) overheidsinstellingen. Dit zal de traditionele manier van documentenuitwisseling vervangen, waaronder het uitwisselen van papieren- en/of PDF documenten.

Door alleen aan het dataformaat te voldoen, komt u er niet. Alle documenten moeten worden verstrekt via een beveiligde, traceerbare en betrouwbare e-facturatie netwerk. Deze netwerken zijn gebaseerd op de ‘PEPPOL’ standaard en zijn alleen toegankelijk via een officieel aangewezen ‘PEPPOL Access Point’ dienstverlener.

PEPPOL stelt de overheid en particuliere bedrijven in staat om elektronische handelsdocumenten over een interoperabel, Europees netwerk uit te wisselen. In eenvoudige termen: het biedt een gestandaardiseerde netwerkverbinding voor elektronische bestellingen, facturatie en verzendingen.

PEPPOL is een set van open en interoperabel technische specificaties omtrent Purchase-to-Pay (P2P) bedrijfsprocessen. Het is geen eProcurement systeem; het koppelt organisaties met elkaar via een gestandaardiseerd proces, zodat deze organisaties elektronisch zaken met elkaar kunnen doen.

Deze organisaties kunnen bestaan uit ministeries, dienstverleners zoals TIE Kinetix of zelfs (grote) particuliere bedrijven.

PEPPOL biedt toegang tot het netwerk door middel van geaccrediteerde 'Access Points'. TIE Kinetix is een ‘Certified PEPPOL Access Point Provider’ en heeft toegang tot alle aangesloten partners op het PEPPOL Access Point Network. Aangezien verbindingen tussen Access Points veelzijdig zijn, is er altijd maar slechts 1 verbinding met PEPPOL nodig.

Als een ‘Certified PEPPOL Access Point Provider’ biedt TIE Kinetix jouw organisatie ondersteunende diensten om je partners aan te sluiten, zodat je klaar bent voor de deadline.

Categorie(n) Soort > (Elektronisch) factureren, Soort > EAI en Webservices, Branche > Overheid en semi overheid
Bronvermelding TIE kinetix
Internet URL https://tiekinetix.com/nl

Terug


Onerzoeksbureau GBNED