Softwarepakketten.nl
FiscaalOnline
VISMA E-accounting
Exact Software

White papers

Bedrijfssoftware in de cloud of op eigen server: whitepaper over verschillen tussen SaaS, Cloud en On Premises

Plaatsingsdatum 12-08-2017
Berichtdatum Augustus 2017

Whitepaper door Logic4

Vroeger stond alle software die gebruikt werd in een organisatie geïnstalleerd op lokale computers. Er was één eigen server, die stond in de bezemkast tussen de koffievoorraad en schoonmaakspullen. Herman van ICT was de enige in het bedrijf die de techniek begreep, dus was hij verantwoordelijk voor installatie, onderhoud en updates. Herkenbaar? Voor veel bedrijven is dit nog steeds de huidige situatie.

Ondanks de explosieve groei van bedrijfssoftware in de cloud blijven sommige organisaties twijfels houden bij deze vorm van software. Twijfels die vrijwel altijd gebaseerd zijn op angst om geen controle meer te hebben, om de beveiliging over te laten aan een ander, of om geen direct contact met de leverancier meer te hebben. Twijfels die niet per se nodig zijn. Onbekend maakt onbemind, en dat geldt zeker voor bedrijfssoftware in de cloud!

"In ons privéleven vertrouwen we bijna volledig op applicaties die in de cloud draaien. Waarom blijven bedrijven dan achterlopen?".

WAT ZIJN PRECIES DE VERSCHILLEN?

On Premises
On Premises is de Engelse term voor het beheren van ICT op uw eigen locatie.
Daaronder vallen computers, servers, database, netwerkcomponenten, besturingssystemen en andere software. Uw bedrijf draagt de volledige verantwoordelijkheid en investering in tijd en kosten.

Cloud Software
Bij cloud software wordt de software die u gebruikt via de cloud (het internet) als dienst aan u geleverd. Het gaat uitsluitend om het gebruik van de software; na installatie bent u zelf verantwoordelijk voor eventuele aanpassingen, opslag, back-ups en dergelijke.

Software as a Service
SaaS oplossingen zijn een optelsom van cloud software (functionaliteit), storage (data-opslag) en back-ups (veiligstellen van bedrijfsinformatie). Software as a Service wordt meestal aangeboden in abonnementsvorm met maandelijkse of jaarlijkse betalingen en bijbehorend Service Level Agreement.

Lees complete white paper "Bedrijfssoftware in de cloud of op eigen server" (PDF).

Categorie(n) Soort > eBusiness en online betalingen, SAAS, Cloud Computing, Branche > Groothandel, Industrie en Logistiek, Soort > CRM (relatiebeheer) en Marketing, Branche > Financials, Branche > ICT bedrijven, Soort > Logistiek, Branche > Accountantskantoren, Soort > ERP, Branche > Detailhandel & Horeca
Bronvermelding Logic4
Internet URL Logic4

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

 


AFAS SoftwareKING Software


RADAR Software


TecknowOnerzoeksbureau GBNED