Softwarepakketten.nl
Surepay IBAN-Naam check
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Bijdrage van Bloggers (blogs)

Exact Finance: helpt bij uitdaging om een financiering te krijgen

Plaatsingsdatum 20-08-2017
Berichtdatum Juli 2017

Blog door Dimitri Braakman, Exact Software

MKB’ers ervaren het dagelijks: de uitdaging om een financiering te krijgen. 8 op de 10 ondernemers krijgt “nee” op hun financieringsaanvraag te horen. Met de introductie van Exact Finance helpt Exact ondernemers bij het krijgen van een financiering.

Tijdrovend proces
MKB’ers hebben financiële middelen nodig om hun business te laten groeien. Echter is het vinden van een externe financiering voor velen niet eenvoudig. Het is voor ondernemers en accountants een tijdrovend proces om bij meerdere financiers een aanvraag in te dienen. En dan begint het circus pas net. 

Bezigheidstherapie
Om een aanvraag bij een financier in te kunnen dienen, dient de ondernemer of accountant veel verschillende documenten aan te leveren waaruit moet blijken dat de onderneming ‘gezond’ is. Dat betekent vele avonden graven in de administratie, het bijwerken van de boekhouding en dit alles ‘presentabel’ maken. Na het indienen van de stukken moet een medewerker vervolgens alles overtypen in de systemen, om de aanvraag te voltooien. En dan weet je nog niet eens zeker of je wel in aanmerking komt.

Weinig vertrouwen
85% van de ondernemers ondervindt de uitdaging om aan financiële middelen te komen. Het overgrote deel van de MKB’ers gelooft niet dat de traditionele geldverstrekkers zoals banken, vertrouwen in hen heeft. Banken lopen niet graag risico’s, zeker niet als het gaat om het financieren van kleine ondernemers.

Snel en makkelijk je kredietwaardigheid checken
Dat moet makkelijker kunnen! Daarom hebben wij speciaal voor deze ondernemers en accountants Exact Finance gelanceerd, een service die MKB’ers helpt om inzicht in en toegang tot werkkapitaal en financiering te krijgen. Via deze service kunnen ondernemers snel – binnen 1 minuut-  een creditcheck doen, simpelweg door Exact Finance te koppelen met de administratie in Exact Online. Exact Finance werkt samen met fintechs, banken, leasemaatschappijen, crowdfunders en andere alternatieve financiers.

Exact Finance is kosteloos
Direct na het doen van deze creditcheck krijg je diverse financiers voorgelegd waarbij de aanvraag gegarandeerd kans van slagen heeft. Het daadwerkelijk indienen van de aanvraag kan met een aantal extra stappen ook via Exact Finance. Vervolgens krijg je van de gekozen financiers een offerte toegestuurd. Te mooi om waar te zijn? Absoluut niet, het kost je alleen wat tijd. Verder is het volledig kosteloos.

Een uitkomst voor accountants
De voordelen zijn er niet alleen voor de ondernemer, maar zeker ook voor de accountant. Die kan van tevoren kijken waar de zwakheden van zijn klanten zitten. Door die probleemgebieden eerst aan te pakken vergroot de ondernemer zijn kansen op financiering. Exact Finance beschikt over een prognosetool en trendanalyse zodat de accountant kan inschatten wanneer de ondernemer financiering nodig gaat hebben, rekening houdend met de groei van het bedrijf. Doordat een accountant in één keer een aanvraag bij meerdere financierders kan doen, bespaart hij bovendien veel tijd. Dat maakt hem weer interessant voor de kleinere ondernemers.

Nieuwe functionaliteiten
De financieringscheck en -aanvraag binnen Exact Finance, die in samenwerking met Hackathon winnaar en fintech organisatie Sparkholder is ontwikkeld, zijn de eerste functionaliteiten  binnen Exact Finance. De komende maanden worden er meerdere functionaliteiten uitgerold.

Op zoek naar een financiering? 
Nieuwsgierig naar de kredietwaardigheid van jouw ondernemingen? Probeer Exact Finance nu uit!

 

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, ZZP'ers en klein MKB, Branche > Financials, Branche > Accountantskantoren > Software advies, ICT Innovatie, Tech startups
Bronvermelding Exact Software
Internet URL Exact Software

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED