Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Smart Boekhouden: The Game, vanaf nu beschikbaar in alle InformerOnline boekhoudpaketten

Plaatsingsdatum 28-09-2017
Berichtdatum 28 september 2017

Software-ontwikkelaar Informer heeft voor haar online boekhoudprogramma InformerOnline de principes van ‘gamification’ verder uitgerold. De nieuwe principes moeten leiden tot een efficiënter ingerichte boekhouding voor ZZP’ers en ondernemers uit het kleinbedrijf.

Gamification om ondernemers te helpen
Gamification is het toepassen van technieken en denkwijzen uit games in niet-game omgevingen. Steeds meer bedrijven zetten gamification in als marketingmiddel om op die manier bepaald gedrag te stimuleren. Ondernemers die de boekhouding in InformerOnline voeren konden eerder al op zoek naar paaseieren in de administratie. “De paaseieren eerder dit jaar hebben we op plaatsen verstopt met interessante functies. Op die manier kwamen gebruikers ongemerkt langs functies die zij misschien nog niet kenden,“ aldus Peter Potters, commercieel directeur van Informer. “Bovendien zagen we dat veel gebruikers op zoek zijn geweest naar de paaseieren. Dit bevestigt voor ons de potentie van gamification in onze software.”

Hoofdprijs is tijdsbesparing
InformerOnline wil boekhouden zo snel en eenvoudig mogelijk maken en ondernemers hierbij aanmoedigen om zelf de boekhouding te voeren. “We zien dat ondernemers vaak niet alle functies kennen en daarmee geen gebruik maken van potentiële tijdbesparing. Daarom willen we ondernemers hierbij beter helpen,“ aldus Remco Frühauf, algemeen directeur van Informer.

Bij Smart Boekhouden: “The Game” verdienen ondernemers een badge voor iedere slimme functie die zij gebruiken of instellen. Op een soort spaarkaart is precies te zien welke badges nog behaald moeten worden. Vervolgens kunnen ondernemers met een beschrijving en een video zien hoe ze de volgende badge kunnen winnen. “Voor een zo efficiënt mogelijke boekhouding worden ondernemers aangemoedigd alle badges te winnen,“ aldus Potters. De hoofdprijs is overigens even simpel als doeltreffend: “Een efficiëntere boekhouding zorgt voor meer tijdsbesparing. Je speelt dus als het ware voor vrije tijd…

Boekhouden kan ook leuk zijn!
Veel ondernemers zien boekhouden nog steeds als een onwenselijk bijproduct van het ondernemerschap. Toch merken wij steeds vaker dat ondernemers het onafhankelijke gevoel van zelf boekhouden als prettig en vaak zelfs leuk ervaren,” aldus Remco Frühauf. “En als mensen geen behoefte hebben aan het spel, dan kunnen ze de game met één klik ook weer uitzetten”.

Smart Boekhouden: “The Game” is vanaf nu beschikbaar in alle InformerOnline boekhoudpaketten.

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Soort > Boekhoudsoftware, ZZP'ers en klein MKB
Bronvermelding Informer Software
Internet URL http://www.informer.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED