Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Reeleezee biedt nu de digitale deponering van de publicatiejaarrekening Middelgroot inclusief controleverklaring en digitale ondertekening

Plaatsingsdatum 30-10-2017
Berichtdatum 30 oktober 2017

Reeleezee realiseert als eerste een integrale SBR Assurance oplossing voor de SBR-Publicatiejaarrekening middelgroot, op basis van Consistente Presentatie (CP), de elektronische controleverklaring (NBA-taxonomie), en een eveneens geïntegreerde Linking&Signing service.

Per 1 januari 2018 geldt voor Middelgrote rechtspersonen de verplichting om de publicatiejaarrekening op basis van SBR, inclusief de digitaal ondertekenende accountantsverklaring elektronisch aan te leveren.

Reeleezee biedt hiervoor in haar Online ‘Accountancy Portal’ een geïntegreerde oplossing bestaande uit de volgende onderdelen:

  1. Presentatie van de SBR-Jaarrekening op basis van de regels van Consistente Presentatie zodat deze weergave van de volledige jaarrekening zodanig is dat die als basis kan dienen voor het afgeven van een ‘getrouw beeld’ verklaring door de accountant;
  2. Toevoegen van de elektronische NBA-controleverklaring bij de jaarrekening;
  3. Digitale ondertekening (signing) van de elektronische controleverklaring en het waarmerken van de bij de verklaring horende SBR-jaarrekening m.b.v. het persoonsgebonden beroepscertificaat van de accountant;
  4. Optionele elektronische accordering/vaststelling van de jaarrekening door cliënt;
  5. Samenvoegen van jaarrekening en controleverklaring en de elektronische aanlevering bij de KvK via Digipoort.

Reeleezee realiseert de presentatie van de SBR jaarrekening op basis van de Consistentie Presentatie specificatie zoals opgesteld door het SBR programma in samenwerking met de NBA en accountants organisaties. De ondertekening moet worden gerealiseerd door een persoonsgebonden beroepscertificaat (BC).  

Digitaal Aangiftemanagement
Reeleezee heeft een lange traditie met het presenteren, verwerken, accorderen, digitaal ondertekenen en afleveren van elektronische (SBR) documenten bij een uitvragende partij. De belastingaangiften, publicatiejaarrekening van micro- en kleine ondernemingen en kredietrapportages aan banken worden al uitsluitend digitaal aangeleverd. Vanaf boekjaar 2017 wordt dat nu ook de standaard aanlevering voor middelgrote ondernemingen.

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, ICT Innovatie, SBR / XBRL , Assuring (incl. certificeren en compliance)
Bronvermelding Reeleezee
Internet URL http://www.reeleezee.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED