Softwarepakketten.nl
Exact Software

Software nieuws

SBR Verwerker en SBR Viewer gereed voor definitieve versie NT12

Plaatsingsdatum 20-11-2017
Berichtdatum 20 november 2017

Het SBR Programma heeft op 17 november jl. de definitieve versie van de Nederlandse Taxonomie gepubliceerd. De NT12 omvat de taxonomieën voor de Kamer van Koophandel. De definitieve versie van de NT12 is opgebouwd volgens de RFC Folderstructuur en Releasemanagement en is in deze vorm nu ook volledig in de SBR Verwerker en SBR Viewer geïmplementeerd. Bovendien zal de SBR Verwerker en SBR Viewer de om XBRL bestanden via Formula & Table Linkbase te presenteren en aldus volgens consistente presentatie (CP) het document te tonen en te valideren.

Momenteel zijn de accountantskantoren welke een wettelijke controle ondersteunen zeer druk met het implementeren van SBR in hun werkproces. Dit i.v.m. de verplichtstelling publicatie Middelgroot m.i.v. 1 januari 2018 over het boekjaar 2017.

Daar Accept alle SBR documenten op een generieke wijze opbouwt is het voor ons mogelijk om snel een versie uit te brengen. Nu extra van belang om de accountantskantoren en softwareleveranciers snel een werkbare versie aan te reiken zodat zijn hun finale test kunnen uitvoeren. Een aantal accountantskantoren nemen deel in de pilot welke Taskforce Jaarverslaggevingsketen heeft opgezet inzake genoemde verplichtstelling.

Maar voor andere kantoren is het wellicht ook van groot belang om hun werkprocessen in te richten en te testen. Accept vindt het van groot belang dat een ieder tijdig klaar is voor 1 januari 2018.

Over de SBR Verwerker
De SBR Verwerker representeert een dynamisch formulier dat wordt uitgeleverd webapplicatie of als webservice. Met de SBR Verwerker worden andere software leveranciers alsmede accountantskantoren in staat gesteld om hun klanten een complete SBR oplossing aan te bieden.

Uw klant die zelf de publicatiestukken wil aanmaken kan middels de SBR Verwerker dit snel, gecontroleerd en met allerlei ondersteunde functionaliteiten realiseren. Voor de accountant wordt voor verdere verwerking een instance document (SBR document) aangemaakt.

Het dynamische formulier, dat wordt gegenereerd op basis van de Nederlandse taxonomie, vormt het hart van de oplossing. Daarbij kan de SBR Verwerker probleemloos worden geïntegreerd in bestaande software door haar vele koppelingsmogelijkheden. Verder zijn in de SBR Verwerker de validaties opgenomen zodat u real-time ondersteund wordt met het controle- of invulproces en daarmede een betrouwbaar en volledig SBR document kunt samenstellen.

Over de SBR Viewer
De SBR Viewer maakt het mogelijk om de inhoud van een SBR document direct, zonder ingewikkelde tussenhandelingen, te verkennen.
Op basis van een door u geselecteerd SBR document genereert de SBR Viewer een overzichtelijke en leesbare weergave. Dit wordt ook wel de Consistente Presentatie (CP) genoemd. Deze weergave is consistent en geeft een getrouw en herkenbaar beeld van uw rapportages.

Validatie
Uw SBR document wordt real-time volledig technisch en vakinhoudelijk gevalideerd. De resultaten van beide validatie-mogelijkheden worden na afronding visueel in de gegeneerde presentatie opgenomen. Op die manier worden eventuele fouten en/of waarschuwingen die betrekking hebben op een SBR document inzichtelijk gemaakt.

Vergelijken
De SBR Viewer geeft u ook de mogelijkheid om SBR documenten te vergelijken. Afwijkingen tussen de twee documenten, afkomstig uit verschillende stadia in uw werkproces, worden visueel weergeven in de Viewer.

Samenvoegen
Ook geeft de SBR Viewer u de mogelijkheid om bij uw inrichtings- dan wel publicatiestukken de accountantsverklaring en de digitale ondertekening bij te lezen. Uiteraard wordt gecontroleerd of deze onderdelen ook daadwerkelijk bij elkaar horen en of de ondertekening valide is.

Linking & Signing
Verder kunt u in de SBR Viewer de jaarrekening inclusief verklaring met uw beroepscertificaat ondertekenen. Dit kan zowel via de ingebouwde oplossing alsmede een door derde geleverde oplossing.
Het voordeel is dat vanuit SBR Viewer visueel het proces van ondertekening kunt volgen, waarbij u de documenten tijdens deze ondertekening kunt zien. SBR Viewer ondersteund het laatste ondertekeningsbeleid.

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Branche > Financials, Soort > Externe verslaggeving, SBR / XBRL
Bronvermelding Accept Development
Internet URL Accept Development

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Accept neemt deel aan pilot SBR met BDO en Deloitte [27-09-2017]

SBR Verwerker en SBR Viewer gereed voor betaversie NT12 [19-09-2017]

Op begrijpelijke, consistente en herkenbare wijze presenteren van SBR rapportages [21-03-2017]

SBR Verwerker gereed voor definitieve versie BT11.0 [12-12-2016]

Unieke SBR Verwerker gereed voor BT11 [15-11-2016]


Seminar RPA en robotic accounting

29 september 2021
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...
 AFAS Software


Visma Software


MUIS Software


RADAR Software


TecknowOnerzoeksbureau GBNED