Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Extendas beveelt go2UBL aan als betrouwbare conversiepartij voor elektronisch factureren

Plaatsingsdatum 12-12-2017
Berichtdatum 12 december 2017

Extendas beveelt go2UBL aan als betrouwbare conversiepartij bij elektronische facturatie (e-facturatie). De innovatieve software partner, die sinds oktober 2017 UBL Ready is, begeleidt haar gebruikers daarmee in het proces naar automatische verwerking van facturen. De gebruikers die inspelen op de nieuwe beweging naar e-facturatie besparen daarmee aanzienlijk op het aantal handelingen per verwerkte factuur.

Tussenschakel is onmisbaar
Het automatisch inboeken van facturen is mogelijk dankzij UBL (Universal Business Language). Facturen in dit bestandsformaat kunnen automatisch gelezen en verwerkt worden in het backoffice systeem FuelOffice van Extendas. Het versturen van facturen in UBL is nog niet de standaard. Facturen worden doorgaans nog op papier, of elektronisch als foto of PDF aangeleverd. Om de ontvangen facturen automatisch te verwerken, dienen ze omgezet te worden naar UBL. Dat is wat een conversiepartij doet; het converteren van afwijkende bestandsformaten naar de voorgeschreven standaard UBL, waarna het mogelijk is de UBL facturen automatisch in te lezen in je eigen boekhoud- of backoffice systeem.

Interesse naar het automatisch inboeken van facturen neemt toe
Stephan Kienhuis is Senior Consultant bij Extendas en adviseert en ondersteunt gebruikers van het backoffice systeem FuelOffice: “In FuelOffice kunnen onze klanten al jaren gebruikmaken van e-facturatie. We gaan nu een stap verder door de elektronische facturen ook in UBL-formaat aan te bieden, omdat we merken dat steeds meer gebruikers geïnteresseerd zijn in de tijdsbesparing die het gevolg is van e-facturatie middels UBL-facturen. Het is duidelijk dat dit de toekomst is. Wij hebben ervoor gezorgd dat UBL in FuelOffice klaar en gecertificeerd is. Om onze klanten verder te ontzien, bevelen wij go2UBL aan als betrouwbare conversiepartij. Onze gebruikers zijn vrij zelf een partij te kiezen om de conversie te regelen, maar op basis van onze goede ervaringen met go2UBL raden wij hen aan.”

Categorie(n) Branche > Financials, Branche > ICT bedrijven, Branche > Accountantskantoren, Soort > (Elektronisch) factureren, Branche > Automotive, UBL en Peppol, Branche > Groothandel, Industrie en Logistiek
Bronvermelding go2UBL / Extendas
Internet URL go2UBL / Extendas

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED