Softwarepakketten.nl

Software nieuws

SafeHarbour en Scienta brengen samen een Privacy Management Systeem uit

Plaatsingsdatum 11-01-2018
Berichtdatum 11 januari 2018

SafeHarbour en softwarebedrijf Scienta en brengen samen een compleet Privacy Management Systeem (PMS) uit. Het PMS helpt u te starten met de implementatie van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), uw beleid en het beheer. Het PMS bevat eenvoudige procedures, best-practices en toelichtingen waarmee u de gehele organisatie betrekt met een toegankelijk privacymanagement en informatiebeveiliging. Het PMS wordt uitgeleverd via de software Scienta en is geschikt voor iedere organisatie die werk wil maken van privacy.

Het implementeren van de AVG brengt de nodige uitdagingen met zich mee voor organisaties”, volgens Erwin Boerhoop, directeur SafeHarbour. “Die uitdagingen zitten niet alleen in de wet zelf, maar kunnen ook ontstaan door beperkte middelen, gefragmenteerde beleidsstukken of gedateerde processen. Ook de omvang en de impact van de AVG zal veel inspanning vragen van medewerkers, projectleiders, functionarissen en bestuurder. Terwijl wij graag helpen bij het creëren van overzicht. Met deze redenen zijn we de samenwerking met Scienta aangegaan. Omdat we weten dat een goed opgezet privacybeleid dat ook makkelijk te beheren is een oplossing biedt voor deze uitdagingen.”

In het kader van de AVG moeten organisaties veel beschrijvingen, protocollen en procedures opstellen”, aldus Reinder Repko, directeur bij Scienta. “Het is lastig om hieraan te beginnen, zeker als organisaties nog niets hebben en of onbekend zijn met de wetgeving. De documenten uit dit Privacy Management Systeem helpen organisaties vooruit door implementatie, beleid en beheer bij elkaar te brengen in één overzichtelijk systeem. Zodoende hoeven zij het wiel niet opnieuw uit te vinden, is alles direct te delen met collega’s en kun je een enorme tijdsbesparing behalen. En dankzij onze software Scienta hebben organisaties één centrale bron van kennis.

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Assuring (incl. certificeren en compliance)
Bronvermelding Scienta en SafeHarbour
Internet URL http://www.scienta.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED