Softwarepakketten.nl
erp software prodin

White papers

Accountancy 2020: visie op ict-ontwikkelingen met o.a. robotic accounting, chatbots, virtuele assistenten en AI

Plaatsingsdatum 24-02-2018
Berichtdatum 26 februari 2018

Visie op ict-ontwikkelingen

Ict en automatisering hebben altijd een belangrijke rol gespeeld voor het moderne accountants- of administratiekantoor. Inmiddels is ict echter onlosmakelijk verbonden met de manier waarop kantoren werken. Technologie is de driver voor de toekomstige manier van werken en de wijze waarop kantoren hun dienstverlening zullen gaan en kunnen aanbieden.

Technologie ontwikkelt zich in een hoog tempo en veel kantoren staan op het punt om grote stappen te zetten en de technologische mogelijkheden te omarmen. Echter, werken in de cloud, gemakkelijk mee kunnen kijken met cliënten en bijvoorbeeld het scannen van facturen zijn technologische veranderingen die weliswaar bepaalde processen op het kantoor eenvoudiger maken, maar die de huidige werkwijze van een kantoor niet essentieel veranderen.

De vooravond van een revolutie
De nieuwste technologie zal al snel niet meer draaien om het verzamelen van data, maar vooral ook om het zelfstandig analyseren van die data. Daarmee zullen algoritmes en machines in toenemende mate mensen vervangen als het gaat om de processen voor het verzamelen en analyseren van informatie.
Als wij kijken naar de stip op de horizon voor 2020 kunnen we gerust stellen dat het einde van de technologietunnel nog lang niet in zicht is. Integendeel, we staan aan de vooravond van revolutionaire technologische ontwikkelingen die enorme impact zullen hebben op de manieren waarop boekhoudingen en de daarbij behorende transacties met elkaar in de toekomst verbonden zullen zijn. Wij hebben het dan over blockchain, maar ook over ontwikkelingen als:

  • robotic accounting;
  • chatbots;
  • virtuele assistenten;
  • kunstmatige intelligentie;
  • machine learning;
  • 100% shared-system;
  • system-to-system-working;
  • internet of things;
  • data lakes oftewel big data.

Dit zijn ook stuk voor stuk ontwikkelingen die van enorm belang zijn voor de veranderende wereld waarin we leven en die veel invloed zullen hebben op het accountants- of administratiekantoor van de toekomst. Deze ontwikkelingen zullen sterk bepalend zijn voor de interne processen op het kantoor, maar vooral ook voor de manier van samenwerken met cliënten. De snelheid waarmee deze ontwikkelingen gemeengoed zullen zijn binnen de branche is het enige waarvoor we nog koffiedik moeten kijken.

Download de volledige white paper (PDF).
 

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, Branche > Accountantskantoren > Visie ICT, ICT Innovatie
Bronvermelding Visma Software
Internet URL Visma Software

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

 


Kleisteen

Informer Software


KING Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED