Softwarepakketten.nl

Software nieuws

SBR Banken levert digitale versie voor de Standaard Bankverklaring

Plaatsingsdatum 12-04-2018
Berichtdatum 11 april 2018

SBR Banken publiceert vandaag de definitieve versie van de Standaard Bankverklaring taxonomie (SBV12). Hiermee is de stap gezet om de Standaard Bankverklaring (SBV) digitaal te leveren. De SBV is een document die de bank verstrekt (op verzoek van de ondernemer) aan de accountant voor het controleren van de jaarrekening.

De SBV-taxonomie vormt de basis voor het verder digitalisering en standaardisering van data uitwisseling van bankgegevens van de onderneming. Deze moderne en efficiënte manier van werken biedt voordelen voor de ketenpartijen. Zo zijn de voordelen voor de banken en intermediairs omvangrijk. Versimpeling in het administratieve proces en dus lastenverlaging, hogere kwaliteit van gegevens en mogelijkheid tot hergebruik van de gegevens. Voor softwareleveranciers is het een uitbreiding van hun dienstverlening en biedt het kansen in de doorontwikkeling van bijvoorbeeld upload faciliteiten.

De SBV-taxonomie betekent een uitbreiding van diensten van SBR Banken dat ook al de uitwisseling van financiële rapportages verzorgt tussen ondernemingen, intermediairs en banken. Dat gaat op basis van de uitgangspunten van Standard Business Reporting (SBR) zoals door de overheid ontwikkeld.

Met SBR wordt data ingevoerd in een bronbestand dat vervolgens voor vele doeleinden kan worden hergebruikt. SBR Banken heeft voor de rapportages een aparte technische infrastructuur ontwikkeld. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een standaard, gemeenschappelijke taal; de taxonomie.

De SBV12 spitst zich toe op faciliteiten als:

  • Kredieten;
  • Zekerheden;
  • Betaal-, spaar- en beleggingsrekeningen;
  • Bevoegdheden.

 

Categorie(n) SBR / XBRL , XML en EDI, Branche > Accountantskantoren, Soort > Externe verslaggeving
Bronvermelding SBR Banken
Internet URL http://www.sbrbanken.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

Banken investeren fors in digitale samenwerking met intermediairs [30-03-2018]

Vastgoeddata sneller, slimmer en beter uitwisselen tussen vastgoedwereld en banken [19-03-2018]

SBR Banken levert basis voor de Standaard Bankverklaring [01-02-2018]

SBR Banken levert basis voor digitale vastgoedtaxatie [21-12-2017]

Kredietrapportage in SBR verder verfijnd en uitgebreid [04-11-2017]


Woensdag 12 december 2018
Seminar: elektronisch factureren in de praktijk

Deze dag is volledig gericht op oplossingen voor e-factureren, elektronische factuurverwerking, - mede - op basis van de opvolger van PDF: de ISO-standaard UBL en PEPPOL. Ook komt de FraudeInfodesk aan de orde, controle van inkomende facturen en robotic accounting. En er worden meerdere LIVE demonstraties verzorgd.
Meer informatie en aanmelden...


CreAim

Informer software


KING


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED