Softwarepakketten.nl

Software nieuws

eVerbinding is ISO 27001 gecertificeerd!

Plaatsingsdatum 24-05-2018
Berichtdatum 24 mei 2018

Met gepaste trots maken wij wereldkundig dat eVerbinding op 16 mei het ISO 27001 certificaat heeft ontvangen. “Informatieveiligheid zit in ons DNA en is een kernwaarde van onze dienstverlening” aldus Chris de Rooij, Security Officer eVerbinding: “Naast het feit dat we met het behalen van het certificaat aan klantvragen tegemoetkomen, bevestigt het ook ons betrouwbare imago. Het certificaat vormt een formele bevestiging van hetgeen we in de praktijk doen!”

Wat houdt de ISO 27001 norm in?
De ISO 27001 norm is het neusje van de internationale zalm als het gaat om informatiebeveiliging. De norm bevat een groot aantal regels en instructies die de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van (persoons)informatie waarborgen. De norm is gericht op continue verbetering, door middel van de PDCA (Plan, Do, Check, Act)-cyclus. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld Toegangsbeveiliging, Informatiebeveiliging bij leveranciers, Incidentmanagement en Naleving van wetgeving.

Welke onderdelen van eVerbinding zijn in scope?
Wij hebben ervoor gekozen om de volledige organisatie te laten certificeren. Dit is vrij uniek. Veel bedrijven kiezen ervoor slechts een klein deel van de organisatie te laten certificeren, bijvoorbeeld enkel het datacenter. Het voordeel van onze volledige certificering is dat wij met al onze systemen, processen en diensten voldoen aan de gestelde normeisen. Hiermee geven wij een krachtig signaal af: dat we informatieveiligheid hoog in het vaandel hebben”, aldus Johan Schaeffer, Directeur eVerbinding.
De scope (het toepassingsgebied) van de certificering is een essentieel onderdeel bij het beoordelen van de waarde van een ISO 27001 certificaat.

Wat betekent dit voor organisaties?
Met deze certificering geeft eVerbinding de garantie dat de beveiliging van (persoons)gegevens de grootste prioriteit is en voldoet aan strenge internationale eisen, zowel nu als in de toekomst. Door de periodieke externe ISO-audits bij eVerbinding worden individuele audits van opdrachtgevers overbodig.

Schaeffer vult aan “De ISO heeft ervoor gezorgd dat we informatieveiligheid als geheel gestructureerd hebben geïmplementeerd in de organisatie. Dit is volledig in lijn met onze cultuur van continue verbetering en bevestigt ons betrouwbare imago. Dit krijgen we gelukkig ook terug van onze relaties.”

Meer weten over hoe eVerbinding de AVG naleeft? Kijk dan vooral even op eVerbinding.nl/avg.

Categorie(n) Assuring (incl. certificeren en compliance), Branche > Accountantskantoren, Soort > (Elektronisch) factureren
Bronvermelding eVerbinding
Internet URL http://www.everbinding.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Gerelateerde berichten

inVoice of Holland officieel van start: Als het kan, doe het dan [06-09-2019]

eVerbinding biedt de GWH-factuurspecificatie als een UBL e-factuur op regelniveau [19-03-2019]

Lustrum eVerbinding: eerste klantaansluiting Simplerinvoicing al weer 5 jaar geleden! [14-03-2019]

Lucom kiest voor eVerbinding AccessPoint elektronisch factureren [30-11-2018]

eVerbinding wint aanbesteding PIANOo voor impuls e-facturatie [08-11-2018]


Woensdag 9 oktober 2019
Kennisevent administratieve software
Aan bod komen ontwikkelingen als PSD2, AVG-proof, RGS, UBL, PEPPOL en APIs.
Afgestemd op leveranciers van administratieve software en andere geïnteresseerden.
Meer informatie en aanmelden...


Kleisteen

Informer software


KING


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED