Softwarepakketten.nl
erp software prodin
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Bijdrage van Bloggers (blogs)

WMS (Warehouse Management System): Batch picking in het magazijn

Plaatsingsdatum 02-06-2018
Berichtdatum Juni 2018

Door King Software

Bespaar tijd in je magazijn en maak 20 orders in één keer verzendklaar

Als ondernemer zoek je altijd manieren om de efficiëntie te verbeteren en tijd te besparen. Een sterkere structuur leidt tot een hogere efficiëntie en dankzij tijdsbesparingen creëer je ruimte om te kunnen groeien.

Beperk de fouten in je magazijn
Tijd besparen kan door het beperken van fouten. Veel bedrijven kampen met het probleem dat processen in hun magazijn omslachtiger zijn dan ze zouden willen. Fouten worden sneller gemaakt aangezien magazijnwerk nog mensenwerk is. Foutieve leveringen leiden op hun beurt weer tot retourzendingen, waarvoor jouw bedrijf de rekening betaalt. Bovendien moet dit handmatig gecorrigeerd worden en dat kost juist extra tijd. Deze fouten zorgen voor een niet sluitende voorraadadministratie. Iets waar je als ondernemer niet tegen aan wilt lopen. Hoe kun je ervoor zorgen dat fouten in het magazijn worden voorkomen en daarmee tijd wordt bespaard?

De oplossing: magazijnautomatisering
Magazijnautomatisering leidt tot een sluitende administratie en vormt de oplossing voor de hierboven beschreven problemen. King WMS is een voorbeeld van een slim systeem voor magazijnbeheer. Met King WMS heb je magazijnautomatisering, orderpicking, orderinvoer en inventarisatie ineen. Je magazijnbeheer is altijd op orde en up-to-date door het scannen van de voorraad. We zoomen verder in op orderpicken, waarbij we drie manieren toelichten.

Batch picking in het magazijn
Batch picking zorgt voor tijdsbesparing in je magazijn. Orders van meerdere klanten worden gebundeld en in een keer gepickt. Zo voorkom je dat snellopende artikelen voor meerdere klanten tegelijk gepickt kunnen worden. Naderhand splits je de orders uit om verzendklaar te maken.

2 manieren van batch picken die we graag verder toelichten zijn:

  1. Sort while pick; is een manier van batch picken waarbij de orders tijdens het picken direct worden gesorteerd in bakken op je orderpick kar. Naderhand sorteren is hierdoor niet meer nodig. 
      
  2. Pick and pack; Bij deze manier worden orders direct uitgesorteerd in de verzenddoos. Naderhand hoef je de doos alleen nog af te vullen en dicht te maken.

Dankzij batch picking kun je 20 orders tegelijk pakken, tijd besparen in het magazijn en artikelen met zo min mogelijk handelingen verzendklaar maken.

Aan de slag met batch picken
Batch picking brengt je veel voordelen. Denk aan een beter bedrijfsproces, meer tijd, minder kosten, en een onmiddellijke verwerking van magazijnhandelingen. Alles om als ondernemer zo efficiënt mogelijk te werk te gaan. Met King WMS kunnen zowel kleine als grote bedrijven een enorme efficiëntieslag maken.

Categorie(n) Branche > Groothandel, Industrie en Logistiek, Branche > Detailhandel & Horeca, Soort > Logistiek
Bronvermelding King Software
Internet URL King Software

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Kleisteen

Informer Software


KING Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED