Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Go2UBL komt met regelherkenning

Plaatsingsdatum 28-07-2018
Berichtdatum 27 juli 2018

Op verzoek van diverse enthousiaste klanten die gebruikmaken van go2UBL is er de afgelopen maanden hard gewerkt aan het converteren van facturen op regelniveau. Wij zijn dan ook bijzonder trots dat deze functionaliteit vanaf nu beschikbaar is (als BETA).

Bij de herkenning wordt op regelniveau herkend:
- Artikelnummer - Omschrijving - Aantal - Prijs per eenheid - BTW

De toegepaste techniek voor regelherkenning is zeer complex. Zo moeten alle boekhoudpakketten overweg kunnen met de door go2UBL gegenereerde UBL. Vanzelfsprekend mag er geen uitval zijn en dient de BTW op de juiste wijze in de UBL opgenomen te worden, ook al vermelden leveranciers veelal de BTW niet per regel.

De universele regelherkenning is een bijzonder waardevolle toevoeging aan onze conversiedienst en is vanaf nu beschikbaar binnen het go2UBL platform.

Noot van de redactie:
Voor wat betreft de berekening van BTW op een factuur met meerdere regels, al dan niet betrekking hebbend op meerdere BTW-percentages (nul, laag en hoog) wordt verwezen naar de WIKI UBL. De mest zuivere verwerking geeft volgens ons de werkwijze waarbij de BTW in in totalen (per grondslag) wordt geboekt en niet per regel. 

Categorie(n) Branche > Accountantskantoren, UBL en Peppol
Bronvermelding Go2UBL
Internet URL Go2UBL

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED