Softwarepakketten.nl

White papers

Zes IT-succesfactoren voor digitale transformatie

Plaatsingsdatum 20-08-2018
Berichtdatum Zomer 2018

Mind the digital gap
IT-verantwoordelijken en IT-medewerkers worden veel betrokken bij verbetertrajecten of initiëren deze zelfs. Zij werken daarbij regelmatig intensief samen met collega’s van verschillende afdelingen, bijvoorbeeld in trajecten voor informatiebeveiliging, de Wet bescherming persoonsgegevens en projecten voor het verhogen van productiviteit en innovatie.

Mensen die reizen met de metro in Engeland, worden continu gewaarschuwd: ‘Mind the gap’. Een sympathieke waarschuwing voor fysiek gevaar. Eigenlijk wordt het tijd voor een nieuw bord: ‘Mind the digital gap’. Een waarschuwing voor digitaal gevaar. Of, beter: een aankondiging van digitale kansen.

Er zijn veel sprekers en schrijvers die uitgebreid ingaan op digitale risico’s. AVG-zus, digitale valkuilen-zo, cryptocurrency-oei-oei. Maar laten we dit eens positief bekijken. Geen risico's, maar transformatiekansen. Speciaal voor de mensen die kansen willen benutten: de zes it-succesfactoren voor digitale transformatie.

Verbetertrajecten in samenwerking met IT
IT-verantwoordelijken en IT-medewerkers worden veel betrokken bij verbetertrajecten of initiëren deze zelfs. Zij werken daarbij regelmatig intensief samen met collega’s van verschillende afdelingen, bijvoorbeeld in trajecten voor informatiebeveiliging, de Wet bescherming persoonsgegevens en projecten voor het verhogen van productiviteit en innovatie. 

Om samenwerking tot een succes te maken en te borgen voor de toekomst, kunnen organisaties het best een gemeenschappelijk referentiekader volgen. De zes IT-succesfactoren bieden hiervoor een integraal framework waarin alle thema’s van bedrijfsvoering en automatisering meetbaar zijn opgenomen.

Zes IT-succesfactoren voor digitale transformatie:

  1. Partnership: denken vanuit de klant
  2. Productiviteit: de lat gaat omhoog!
  3. Innovatie: DIGIP
  4. Competenties: minder focus op ijzer, meer focus op business
  5. Stabiliteit en continuïteit: steeds meer randvoorwaardelijk
  6. IT financiële zaken: waardecreatie centraal

Download de complete white paper De zes IT-succesfactoren voor digitale transformatie (PDF).

Categorie(n) ICT Innovatie
Bronvermelding Anton Dijkhuis, IT 's Teamwork
Internet URL http://www.it-succesfactoren.nl/

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Woensdag 31 oktober 2018
ICT Accountancy jaarcongres

Met als centraal thema "Real-time accountancy" en op het programma onder meer: Instant Payments, beoordelen veiligheid (web)applicaties, Data driven mindset, 3.0 Boekhouding, API-ontwikkeling en administratieve software, de ICT Accountancy softwaregids 2019 en de ICT Accountancy award in het teken van robotic accounting binnen boekhoudsoftware.
Meer informatie en aanmelden...


CreAim

Informer software


KING


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED