Softwarepakketten.nl
 
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

White papers

Zes IT-succesfactoren voor digitale transformatie

Plaatsingsdatum 20-08-2018
Berichtdatum Zomer 2018

Mind the digital gap
IT-verantwoordelijken en IT-medewerkers worden veel betrokken bij verbetertrajecten of initiëren deze zelfs. Zij werken daarbij regelmatig intensief samen met collega’s van verschillende afdelingen, bijvoorbeeld in trajecten voor informatiebeveiliging, de Wet bescherming persoonsgegevens en projecten voor het verhogen van productiviteit en innovatie.

Mensen die reizen met de metro in Engeland, worden continu gewaarschuwd: ‘Mind the gap’. Een sympathieke waarschuwing voor fysiek gevaar. Eigenlijk wordt het tijd voor een nieuw bord: ‘Mind the digital gap’. Een waarschuwing voor digitaal gevaar. Of, beter: een aankondiging van digitale kansen.

Er zijn veel sprekers en schrijvers die uitgebreid ingaan op digitale risico’s. AVG-zus, digitale valkuilen-zo, cryptocurrency-oei-oei. Maar laten we dit eens positief bekijken. Geen risico's, maar transformatiekansen. Speciaal voor de mensen die kansen willen benutten: de zes it-succesfactoren voor digitale transformatie.

Verbetertrajecten in samenwerking met IT
IT-verantwoordelijken en IT-medewerkers worden veel betrokken bij verbetertrajecten of initiëren deze zelfs. Zij werken daarbij regelmatig intensief samen met collega’s van verschillende afdelingen, bijvoorbeeld in trajecten voor informatiebeveiliging, de Wet bescherming persoonsgegevens en projecten voor het verhogen van productiviteit en innovatie. 

Om samenwerking tot een succes te maken en te borgen voor de toekomst, kunnen organisaties het best een gemeenschappelijk referentiekader volgen. De zes IT-succesfactoren bieden hiervoor een integraal framework waarin alle thema’s van bedrijfsvoering en automatisering meetbaar zijn opgenomen.

Zes IT-succesfactoren voor digitale transformatie:

  1. Partnership: denken vanuit de klant
  2. Productiviteit: de lat gaat omhoog!
  3. Innovatie: DIGIP
  4. Competenties: minder focus op ijzer, meer focus op business
  5. Stabiliteit en continuïteit: steeds meer randvoorwaardelijk
  6. IT financiële zaken: waardecreatie centraal

Download de complete white paper De zes IT-succesfactoren voor digitale transformatie (PDF).

Categorie(n) ICT Innovatie
Bronvermelding Anton Dijkhuis, IT 's Teamwork
Internet URL Anton Dijkhuis, IT 's Teamwork

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Woensdag 11 oktober 2023
Seminar RPA en robotic accounting

Robotic accounting

Robotic Process automation (RPA), Business Intelligence (BI), Artificial Intelligence (AI) in Business applicaties, Sustainability geïntegreerd in boekhoudsoftware, E-factureren en de Gids boekhoudsoftware 2023 en innovaties.
Meer informatie en aanmelden.


Kleisteen

Informer Software


KING Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED