Softwarepakketten.nl
erp software prodin
EXACT Software
VISMA E-accounting
E-boekhouden

Software nieuws

CFO Software landscape: herijkt inzicht in onderverdeling aanbod van software voor de CFO

Plaatsingsdatum 06-09-2018
Berichtdatum 6 september 2018

Het softwarelandschap voor de CFO (chief financial officer), en andere financials, is zonder meer complex te noemen. Niet in de laatste plaats door de vele afkortingen en begrippen die, ongetwijfeld goed bedoeld, in de markt zijn gezet. GRC, BPM, WFM, DMS, RPA, AI, BI, ABC en CPM zijn zulke afkortingen. Tel hierbij op begrippen als robotic accounting, machine learning, data analyse, predictive analyses, disclosure management en Process mining. De vraag is dan welke CFO nog het overzicht heeft en kan bepalen welke software van toepassing is.

CFO Software landscape
Het “CFO Software landscape” is een model van Onderzoeksbureau GBNED dat, sinds 2016, inzicht geeft in de gebieden waarin softwaretoepassingen voor finance en accounting worden aangeboden in de markt.
Er wordt daarbij primair onderscheid gemaakt tussen interne- en externe verslaggeving en assuring. Interne verslaggeving is onderverdeeld in management accounting (internal reporting) en Management controlling (planning & control). Daarnaast is er aandacht voor onder meer strategy, governance, risk & compliance en IT technology driven, als het gaat om het in beeld brengen van het softwarelandschap.

CFO software landscape

Dat de begrippen in het model in het Engels zijn aangeduid heeft te maken met het feit dat termen als Dashboard, BI, Planning & control, Fast close en continuous assurance ingeburgerd zijn in Nederland. Een vertaling naar het Nederlands zal dan alleen maar tot verwarring leiden.

Uitgebreide informatie
Het model, de toelichting daarop en een verwijzing naar onderliggende rapporten is hier op te vragen.  

Categorie(n) Soort > Financial Planning and Analysis (FP&A), Branche > Financials, ICT Innovatie, Standaardisatie, (open)standaarden, Branche > Accountantskantoren > Software advies, Kennisplatform Administratieve software, Branche > Accountantskantoren, Softwareselectie, Audit, dossierbeheer en data analyse
Bronvermelding Onderzoeksbureau GBNED
Internet URL Onderzoeksbureau GBNED

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED