Softwarepakketten.nl

Software nieuws

implementatie van e-facturatie bij decentrale overheden loopt nog te ver achter

Plaatsingsdatum 19-09-2018
Berichtdatum 14 september 2018

Volgens een bericht op AG Connect loopt de implementatie van e-facturatie bij decentrale overheden nog te ver achter, vindt staatssecretaris Raymond Knops. Een flink aantal decentrale overheden zou nog niet gereed zijn voor het sturen en verwerken van e-facturen.

De staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties maakte deze opmerking afgelopen woensdag op het PIANOo- e-facturatie event in Den Haag. Knops, die verantwoordelijk is voor de portefeuille digitalisering overheid, verwacht wel dat de overheden in kwestie dit voor de deadline in april 2019 gereed hebben.

Inmiddels zouden al 40 gemeenten, 4 provincies en vrijwel alle waterschappen in gereedheid zijn gebracht om e-facturen te verzenden en te ontvangen, maar liggen de decentrale overheden nog niet op het gewenste schema. In het voorjaar deed de staatssecretaris nog een oproep aan de decentrale overheden om de stand van zaken van dat moment aan hem te melden.

De meerderheid van de overheden sprak in de reactie de verwachting eind 2018 gereed te zijn om de e-facturen te kunnen verzenden en verwerken. Het risico zit hem dan ook in de mogelijkheid dat alle overheden die nog niet gereed zijn, tot het laatste moment wachten met de implementatie om vervolgens massaal maatregelen te treffen. ICT-dienstverleners hebben geen capaciteit om aan deze mogelijk massale vraag van decentrale overheden te voldoen, waardoor de wettelijke deadline overschreden zou kunnen worden.

Meer informatie op AG Connect...

Categorie(n) Branche > Overheid en semi overheid, Soort > (Elektronisch) factureren, Branche > Accountantskantoren, Branche > Financials
Bronvermelding AG Connect
Internet URL https://www.agconnect.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Kleisteen

Informer software


KING


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED