Softwarepakketten.nl

Software nieuws

Cybersecurity Health Check beschikbaar, een instrument ontwikkeld voor middelgrote bedrijven

Plaatsingsdatum 22-09-2018
Berichtdatum 14 september 2018

De Cybersecurity Health Check is ontwikkeld voor middelgrote bedrijven om met cybersecurity aan de slag te gaan. Tevens kan het instrument gebruikt worden door accountants om het gesprek op dit onderwerp aan te gaan. De health check is het resultaat van een unieke samenwerking van de vier grote accountantsorganisaties Deloitte, EY, KPMG en PwC die op verzoek van de Cyber Security Raad het instrument hebben ontwikkeld.

De Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) zal dit instrument onder haar vlag publiceren en verspreiden onder hun leden. Ook de SRA (Samenwerkende Registeraccountants en Accountants-administratieconsulenten) en vijf middelgrote accountantskantoren werken mee aan dit initiatief. De Cybersecurity Health Check is tevens te vinden op de website van het Digital Trust Center (DTC).

Vijf domeinen
De Cybersecurity Health Check bestaat uit de vijf domeinen identificatie, bescherming, detectie, reactie en herstel. Van het vaststellen van de digitale kroonjuwelen, het inventariseren van de risico’s tot aan het inrichten van back-upvoorzieningen en een herstelplan om zo snel mogelijk weer up en running te zijn. Daarmee laat het instrument zien dat cybersecurity geen eenmalige exercitie is. De health check is niet enkel bedoeld om achterstallig onderhoud aan te pakken. Juist als organisaties regelmatig de check uitvoeren, kan hun beveiliging continu op hoog niveau blijven. Dat is noodzakelijk om zowel organisaties zelf als de BV Nederland een digitale voorsprong te geven.

Meer informatie en opvragen van de Cybersecurity Health Checkop de website van de NBA.

Categorie(n) Assuring (incl. certificeren en compliance), Branche > ICT bedrijven, Branche > Accountantskantoren, Cybersecurity
Bronvermelding NBA
Internet URL http://www.nba.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED