Softwarepakketten.nl
erp software prodin

Software nieuws

Einde samenwerking Stichting Simplerinvoicing en SIDN

Plaatsingsdatum 12-10-2018
Berichtdatum Zomer 2018

Stichting Simplerinvoicing en SIDN hebben besloten om hun samenwerking per 1 juli 2018 te beëindigen. Naar eigen zeggen hebben zij de afgelopen 4 jaar succesvol gezamenlijk gewerkt aan het stimuleren van de invoering en adoptie van elektronisch factureren in Nederland. Zowel richting overheid als ook in het Business to Business domein.

Verder bericht SIDN op haar website als volgt:

"SIDN hield zich bezig met het beheer van de e-factureringsstandaard en heeft Simplerinvoicing geholpen met het realiseren van de groeidoelstellingen. Inmiddels is Simplerinvoicing gegroeid van 13 naar 39 marktpartijen. Ook zijn er activatiecampagnes met de overheid en marktpartijen opgezet om eindgebruikers te stimuleren e-facturen te versturen. Daardoor zijn ruim 12.000 ontvangende partijen klaar om e-facturen te ontvangen en te verwerken in hun systemen.

Simplerinvoicing is nu in een volgende fase beland en hierbij past een ander type ondersteuning. De focus van Simplerinvoicing komt te liggen op het blijven samenwerken en het sterker maken van de Simplerinvoicing community. Simplerinvoicing maakt deel uit van het Standaardisatie platform (www.stpe.nl) samen met TNO en de NEN. Hier wordt met name op het gebied van de factuur standaard cross-sectoraal samengewerkt. Ook wordt er gekeken naar nieuwe toepassingen voor nieuwe markten en bijbehorende partners".

Ons laatste contact met SIDN over Simplerinvoicing dateert inmiddels van eind 2017 met de volgende vraag:
"In Nederland wordt gesproken over het SI-netwerk. Wat is de toegevoegde waarde van het SI-netwerk t.o.v. een aansluiting op PEPPOL?

Antwoord SIDN luidde toen:
Vanuit Simplerinvoicing is er bewust voor gekozen dat onze participanten binnen Simplerinvoicing de UBL monitor zelf invullen. Dit om de markt zijn werk te laten doen en niet een “SI antwoord” te krijgen.

Kastje-muur
SIDN/Simplerinvoicing wijst naar de participanten binnen SI voor antwoord(en) op gestelde vragen en de belangrijke SI participant eVerbinding wijst juist naar SI zelf voor de antwoord(en). Op deze wijze wordt er vanuit SI in elk geval geen duidelijkheid geschapen richting markt en lijkt er evenmin sprake van openheid en transparantie die juist broodnodig is om de implementatie van de Europese UBLfactuur in Nederland te doen slagen en ook Peppol verder uit te rollen.

Laten we hopen dat de communicatie vanuit SI in de toekomst beter verloopt.

Categorie(n) Soort > (Elektronisch) factureren, Branche > Accountantskantoren, XML, Standaardisatie, (open)standaarden
Bronvermelding SIDN
Internet URL SIDN

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug

Seminar RPA en robotic accounting

29 september 2021
Seminar RPA en robotic accounting
Met ook gerelateerde ontwikkelingen, zoals: Artificial intelligence (AI), Elektronisch factureren, Purchase-2-Pay, PSD2, Blockchain en Chatbots.
Meer informatie en deelname...


Kleisteen

Informer Software
 

KING Software


Timewriter


Onerzoeksbureau GBNED