Softwarepakketten.nl

Software nieuws

FIQAS verzorgt wereldwijde facturatie voor OLX

Plaatsingsdatum 17-10-2018
Berichtdatum 17 oktober 2018

OLX, het toonaangevende platform voor online rubrieksadvertenties in groeimarkten over de hele wereld, heeft de facturatie van haar betaalde diensten uitbesteed aan BPO supplier FIQAS. In een managed service gaat FIQAS wereldwijd de productie en distributie verzorgen van de facturen voor online transacties, zoals de aankoop van advertenties en banners.

OLX maakt deel uit van de OLX Group, een wereldwijd actief product- en technologiebedrijf dat een netwerk van geavanceerde handelsplatformen beheert in meer dan 40 landen. Hiermee kopen en verkopen elke maand meer dan 350 miljoen gebruikers wereldwijd op een snelle en eenvoudige manier online bijna alles, zoals huishoudelijke artikelen, telefoons, auto’s en huizen. Via de apps en platforms van consumentenmerken als Avito, dubizzle, letgo, OLX en vele andere merken worden elke maand ongeveer 16,5 miljoen artikelen verhandeld. Het bedrijf bestaat uit een team van 5.000 medewerkers, die opereren vanuit 35+ kantoren, verspreid over vijf continenten. Het team heeft één doel: het leven van mensen verbeteren door het kopen en verkopen van bijna alles super gemakkelijk te maken.

Wegens de snelle groei ontstond bij OLX de behoefte om de facturatie voor de verschillende landen op een uniforme manier aan te sturen en te beheren vanuit één geïntegreerde oplossing.

FIQAS levert hiervoor als outsourced partner een managed billing service. Hierin worden in een realtime proces de facturen voor de banners en betaalde advertenties van OLX gegenereerd en gedistribueerd. De oplossing voor OLX is gebaseerd op het generieke facturatieplatform Abillity®. Dit is door FIQAS en OLX in een gezamenlijk project volledig aangepast aan de bijzondere eisen van OLX. Zo wordt er rekening gehouden met de vele regionale bijzonderheden, bijvoorbeeld op het gebied van wet- en regelgeving.

De service van FIQAS is al operationeel voor OLX Zuid-Afrika. Andere entiteiten, zoals OLX Pakistan, worden in een hoog tempo aangesloten. Het contract tussen OLX en FIQAS is getekend op 19 september 2018.

Categorie(n) Branche > Financials, Soort > (Elektronisch) factureren, Branche > Dienstverlening
Bronvermelding FIQAS
Internet URL http://www.fiqas.nl

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED