Softwarepakketten.nl

Software nieuws

SAP-gebruikers kunnen eenvoudig e-factureren via PEPPOL / Simplerinvoicing

Plaatsingsdatum 23-10-2018
Berichtdatum 23 oktober 2018

Gebruikers van SAP software (PI en PO) kunnen nu heel eenvoudig direct vanuit hun software e-factureren via PEPPOL / Simplerinvoicing. Tradeinterop maakt dit mogelijk via een koppeling met het tradeinterop platform.

SAP-gebruikers hoeven met de nieuwe koppeling niet langer in te loggen op externe platforms, maar kunnen direct vanuit hun software e-factureren. De configuratie vindt volledig plaats binnen de SAP software en dat maakt deze manier van e-factureren zeer gebruiksvriendelijk.

Eenmalig koppelen
De instellingen in SAP-PI en SAP-PO dienen eenmalig geconfigureerd te worden door uw applicatiebeheerder. De koppeling via SAP-PI werkt op basis van SOAP WebServices. De SAP-PO koppeling ondersteunt daarnaast ook een RESTful API en gebruikt OAUTH voor de autorisatie.

Formaatconversie
SAP heeft een eigen factuur formaat, iDoc INVOIC02. Tradeinterop ondersteunt dit formaat standaard. Tradeinterop converteert een e-factuur van iDoc naar het formaat van de ontvanger en andersom converteert tradeinterop andere formaten naar iDoc, zodat ze automatisch kunnen worden ingelezen door de SAP software.

Wilt u meer weten over de koppeling van tradeinterop met SAP-PI en SAP-PO? Kijk dan voor meer informatie op de website www.tradeinterop.com/blog.

Categorie(n) Branche > Financials, Soort > (Elektronisch) factureren
Bronvermelding Tradeinterop
Internet URL http://www.tradeinterop.com

Automatisch op de hoogte blijven?
Schrijf u in voor onze gratis periodieke nieuwsbrief.

Terug


Onerzoeksbureau GBNED